De cast van It: Chapter Two

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van It: Chapter Two

Is Stephen King het eens met die grote Richie-twist in It: Chapter Two?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

It: Chapter Two trakteerde bioscoopbezoekers (naast een hele lange zit) op een grote twist rond één van de Losers, namelijk Richie (Bill Hader). Wat vindt It-schrijver Stephen King eigenlijk van deze bijzondere nieuwe verhaallijn?

(Let op: dit artikel bevat spoilers voor It: Chapter Two)

In het beroemde boek van King zit geen directe hint over Richie Toziers seksuele geaardheid, al lazen sommige fans tussen de regels door al wel dat hij mogelijk gevoelens voor een mede-Loser had, namelijk Eddie Kaspbrak. It: Chapter Two - waar King ook een klein rolletje in speelt - laat dit wél zien.

Wat vindt Stephen King?

De meester zelf vindt het "cool" en support deze verandering, zo vertelt hij een interview met Vanity Fair. King geeft toe dat hij het oorspronkelijk niet zo had bedacht in zijn verhaal. "But again, it’s one of those things that’s kind of genius, because it echoes the beginning. It comes full circle." En met dat begin bedoelt hij uiteraard de gruwelijke opening van Chapter Two, waarin Derry-inwoner Adrian Mellon en zijn vriendje slachtoffer worden van een hate-crime. Die laatste wordt zelfs van een brug afgegooid, recht in de armen van Pennywise. Dit zat overigens al wél in zijn boek.

Bill Hader

Acteur Bill Hader kreeg van haast alle reviewers héél veel lof voor zijn rol. Ook Stranger Things-ster Finn Wolfhard, die de jonge versie van Richie speelt, ontving veel positieve reacties. King denkt dat het verhaal van Adrian door deze Richie-twist ook beter tot zijn recht komt. Het einde sluit daar ook perfect bij aan. Hierin kerft Richie de initialen van zijn inmiddels overleden crush Eddie naast die van hem op het kus-bankje in Derry. Aww....

Lees verder