Bill Skarsgård als Pennywise in It: Chapter Two (2019)

Veronica Superguide logo
Bill Skarsgård als Pennywise in It: Chapter Two (2019)

Het verhaal achter die mega-grote cameo in It: Chapter Two

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor een érg bijzondere cameo in It: Chapter Two. Niet verder lezen als je de film nog moet zien!

Bioscoopbezoekers moesten een érg lange zit doorstaan met It: Chapter Two, maar daar kregen ze wel een epische horrorfilm voor terug. Én een wel héél bijzondere cameo van niemand minder dan Stephen King himself. Hoe kwam die eigenlijk tot stand?

Ergens halverwege It: Chapter Two, wanneer de Losers speciale, persoonlijke objecten moeten vinden om Pennywise te verslaan, komt Bill (James McAvoy) terecht in een winkeltje om zijn oude fiets terug te kopen. De verkoper blijkt niemand minder dan Stephen King!

Stephen King

De schrijver van It en tientallen andere spannende horrorverhalen maakt zelfs nog even een subtiele verwijzing naar zijn onvermogen om goede eindes aan zijn verhalen te breien. Althans, dat is de kritiek die hij vaak hoort. Dit deelt hij met Bill: die staat in de film ook bekend als een schrijver die maar niet tot een passende climax komt. Maar hoe kwam deze toffe cameo eigenlijk tot stand? Regisseur Andy Muschietti raakte na It (2017) goed bevriend met King, zo zegt hij tegen Gamesradar, en wist 'm te overtuigen om in Chapter Two zijn eerste cameo sinds lange tijd op te nemen!

Het verhaal achter die mega-grote cameo in It: Chapter Two

It: Chapter Three?

Pennywise mag dan wel officieel zijn uitgeroeid; dit wil niet zeggen dat we 'm nooit meer gaan terugzien. Aangezien The Dancing Clown elke 27 jaar terugkeert naar Derry, moet hij in het verleden al talloze keren zijn opgedoken. "Het verhaal is erg groot en in de boeken bestaat Pennywise al een miljoen jaar”, zei Muschietti eerder. Kortom: grote kans op een derde film.

King-cameo

Het is niet voor het eerst dat King een klein rolletje speelt in één van de verfilmingen van zijn werken. Zo dook de horrorkoning eerder al op in Pet Sematary (1989), Thinner (1996) en iets recenter nog in de Under the Dome-serie. Volgens Muschietti waarschuwde King hem nog wel. "You have to know I’m a jinx. Every movie I was in bombed", grapte hij. Nou, één geruststelling: It Chapter Two zal écht niet floppen.

Lees verder