Steenrijk, Straatarm-deelnemers helpen moeder en dochter uit de brand

Het nieuwe seizoen van Steenrijk, Straatarm is eindelijk weer van start en dat begint meteen goed tijdens de eerste aflevering. Kijkers zijn gek op de vier deelnemers en als kers op de taart laten de vrouwen elkaar letterlijk en figuurlijk niet in de kou staan.

Steenrijk Straatarm
© Talpa

Steenrijk, Straatarm is weer terug op de buis! Het nieuwe seizoen werd afgetrapt door deelneemsters Christa, Mandy, Lorraine en Merve. De vrouwen leven in twee compleet andere werelden. Het 'rijke' stel Lorraine en haar beste vriendin Merve genieten van alle luxe in het prachtige Istanboel en Christa en haar dochter Mandy wonen in de kou in Leeuwarden.

Naar Istanboel

De twee stellen wisselen van plek waardoor moeder Christa samen met dochterlief naar Turkije moet afreizen voor hun deelname. Dat begint meteen al goed: "Wat gaaf!" Haar dochter Mandy moet even aan het idee wennen. "Ik heb heel veel spanning, maar ik heb er ook veel zin in!", vertelt ze. Het is een situatie waarin ze zichzelf niet vaak bevinden. Moeder en dochter moeten met een budget van vijftig euro in de week zien rond te komen.

Bekend in Turkije

Het leven van Lorraine en Merve is daarmee een wereld van verschil. Met 1800 euro in de week kunnen ze flink uitpakken. Lorraine is influencer en ook nog eens vrij bekend in Turkije door haar vele tv-optredens voor de Turkse televisie. Alsof dat nog niet genoeg is, werkt ze ook nog eens in de plastische chirurgie. In Leeuwarden worden de twee dan ook met beide benen op de grond gezet.

Energie

De twee stellen worden aan het einde aan elkaar voorgesteld en dat levert een behoorlijk bijzonder moment op. Lorraine en Merve hebben het best koud gehad in het huis van Christa en Mandy. Dat is in deze tijd natuurlijk niet heel gek. Om moeder en dochter uit de brand te helpen besluiten ze hen te helpen met de kosten van de energierekening. "Dat is helemaal te gek", zegt Christa vol emotie. Ook kijkers waren dan ook gek op alle vier de vrouwen: "Wat lief!"

Steenrijk, Straatarm is iedere woensdagavond rond 20.30 uur te zien op RTL 4.