• SBS

Kijkers Steenrijk Straatarm ontroerd: 'Dit is echt een feel good aflevering'

Door Birgit Roobol
Steenrijk Straatarm

Steenrijk Straatarm is een heel mooi programma. Rijke gezinnen die arme gezinnen de kans geven om een week even hun zorgen opzij te zetten en ultiem te genieten van alle onbetaalbare dingen die je kunt doen met geld. Ook voor de rijke gezinnen is het vaak een wijze levensles. Maar eerlijk: de aflevering valt of staat wél een beetje met sympathieke gezinnen.

Weekbudget

Gelukkig zit dat in de aflevering van deze week meer dan goed. We volgen de Vlaamse Stijn, die zichzelf al vroeg miljonair mocht noemen. Samen met vriendin Roos ruilen ze van huis en haard, en moeten ze plotseling rondkomen van 50 euro. Een schril contrast met de 2500 euro weekbudget die ze normaal hebben.

Een gezin met een behoorlijke rugzak

Michel en Monica kunnen daarentegen hun ogen niet geloven als ze de 2500 euro in hun handen houden. De familie heeft een héle zware tijd gehad. Hun eerste dochter Eleonora wordt doof geboren en tijdens de tweede zwangerschap krijgt Monica een herseninfarct. Zij wordt kunstmatig in coma gebracht en hun zoontje Roger werd veel te vroeg gehaald. Gelukkig zijn ze er allebei bovenop gekomen, maar werken is nu niet meer mogelijk voor Monica. Michel werk als beveiliger, maar met de rekeningen én boodschappen die steeds duurder worden, kunnen ze nauwelijks rondkomen. Een keer lekker shoppen of leuke uitjes doen, zit er door de financiële situatie bijna niet in.

Een droom die uitkomt

Gelukkig staat er deze week sowieso iets héél leuks op de planning. Het gezin gaat voor het eerst naar een pretpark. Echt een droom die uitkomt! Ook genieten ze van een bezoekje aan de kapper en nieuwe schoenen. Het gezin heeft de tijd van hun leven. “Dit is onbetaalbaar.”

Vaak eindigt de aflevering met een mooi gebaar. Ook in deze aflevering! Zo kom het gezin thuis met een aangename verrassing. Het kapotte glas in de deur is gemaakt. “Wauw! We hebben nieuw glas.” Hoe zoiets kleins van zo’n grote betekenis kan zijn. “Van iemand die ik niet eens ken. Ik voel de liefde gewoon”, Michel is zichtbaar geëmotioneerd. 

Ook is er nog een verrassing voor Eleonora. Zij is zó gek op dansen en er worden danslessen geregeld. Iets waar het meisje al zó lang van droomt. “Jullie hebben zoveel voor ons gedaan!” Ook Roos en Stijn zijn dankbaar: “Het opent je ogen.”

Steenrijk, Straatarm zie je iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.