Darth Vader helm

Veronica Superguide logo
Darth Vader helm

Star Wars-fans opgelet! Oorspronkelijke Darth Vader-helm gaat geveild worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb je nog ergens een paar ton in een oude sok liggen? Heb je een fortuin op een Zwitserse bankrekening wat daar maar een beetje suf rente staat te vangen? Dan hebben we nu een mooie tip voor je om dit kapitaal te besteden: een oorspronkelijke Darth Vader helm en masker uit The Empire Strikes Back gaan binnenkort onder de hamer bij een veiling in L.A. Wat kost dat dan? Tussen de 250,000 en 450,000 dollar. Duur? Dat valt best mee, aangezien een compleet Vader-kostuum eerder dit jaar nog meer dan een miljoen moest opbrengen.

Gebruikt tijdens de “I am your Father”-scène!

Het gaat om een veiling vol vette filmrekwisieten, waarvan verwacht wordt dat ze bij elkaar zo'n tien miljoen dollar gaan opbrengen. Het hoofddeksel van de Star Wars-schurk is wel het klapstuk van de veiling, het is dan ook de helm die acteur David Prowse gedragen zou hebben tijdens het filmen van de beroemde “I am your Father”-scène. (Ook al wist de acteur op dat moment helemaal niet dat dat de tekst was).

Of liever een Titanic-outfit of jampotjes van Harry Potter?

Naast de zwarte helm van de beroemde Sith Lord heeft deze veiling nog meer moois in de aanbieding: wat te denken van de kleren van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet uit Titanic, een gesigneerde bril die Daniel Radcliffe droeg als Harry Potter, of de maanbuggy uit de James Bond-film Diamonds are Forever? Star Wars-fans die de helm van de Sith Lord iets te duur vinden kunnen eventueel ook bieden op een losse arm van de gouden Star Wars-droid C3PO, eveneens uit The Empire Strikes Back.

Lees verder