Darth Vader uit Star Wars

Veronica Superguide logo
Darth Vader uit Star Wars

Star Wars-fans opgelet! Darth Vader kostuum wordt geveild

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als je altijd al een origineel Darth Vader-kostuum wilde hebben, kan je vandaag je droom waarmaken! Tenminste als je genoeg geld op je rekening hebt staan. Het pak dat Bryce Eller tussen 1977 en 1982 droeg om de films te promoten, wordt nu geveild.

The Empire Strikes Back

Bryce Eller speelde niet in de films, maar kreeg wel een van de échte Darth Vader-pakken mee naar huis. Hij moest op feestjes en premières in de rol kruipen van de slechterik om de sciencefiction-serie te promoten. Het kostuum wat hij nu wegdoet werd ontworpen voor de tweede film The Empire Strikes Back. Van het pak zijn maar een beperkt aantal exemplaren gemaakt. 

Warning!

Wie het kostuum koopt ontvangt 17 verschillende onderdelen. Het masker, de handschoenen, laarzen, schoudermantels, borststuk, beenkappen, broek en riem vormen samen de outfit. Het wordt niet aangeraden om het pak zelf te dragen voor een langere tijd. Eller is namelijk een keer flauwgevallen door het gewicht en de warmte van al het leer. 

In de buidel tasten

Vandaag om 13:00 uur (22:00 uur in Nederland) gaat de veiling van start in Los Angeles. Veilinghuis Bonhams verwacht naar schatting dat het wel eens zo’n 1 a 2 miljoen dollar op kan brengen. Ben jij nou niet zo’n rijke stinkerd, maar wel groot fan van Star Wars? Ze bieden ook een los paar handschoenen van Darth Vader aan! Wil je gewoon alleen de films kijken? Er staan er weer heel wat gepland voor de komende jaren.

Lees verder