Spider-Man-bedenker Stan Lee en zijn dochter Joan Celia.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spider-Man-bedenker Stan Lee en zijn dochter Joan Celia.

Spider-Man-ruzie: dochter Stan Lee pislink op Marvel!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het rommelt al een paar dagen tussen Sony en Marvel. Spider-Man dreigt het superheldenuniversum van Marvel te verlaten en fans zijn furieus! De woede richt zich met name op Sony, maar nu bemoeit de dochter van Stan Lee zich ermee. Die spreekt schande van hoe Marvel haar vader behandelde.

Tegenover TMZ verklaart Stans dochter Joan Celia dat haar vader ‘dolblij zou zijn dat Sony de filmrechten terugheeft.’ Volgens Joan Celia hebben Marvel en Disney té veel invloed op de creaties van haar vader, en eigenen ze zich zíjn erfenis toe.

Stan Lee, de comic-held die een karrenvracht aan Marvel-helden bedacht overleed november vorig jaar. Volgens Joan Celia hebben Marvel en Disney helemaal geen contact gezocht toen haar vader overleed. ‘Marvel en Disney hebben vanaf de eerste dag het werk van mijn vader uitgebuit en zijn onfatsoenlijk met hem omgegaan. Ze hadden hem niet slechter kunnen behandelen.’

De dochter van Lee hangt dus flink de vuile was buiten, in een conflict dat in recordtijd érg lelijk aan het worden is. Joan zélf werd in het verleden aangeklaagd door de oud-manager van Stan Lee, die haar ervan beschuldigde haar ouders te mishandelen. In de laatste jaren van zijn leven vlogen de malafide zakenmannen (die wel trek hadden in zijn fortuin) als gieren op de comicslegende af.

Spider-Man: Far From Home

Ondertussen lijkt er nog geen oplossing gevonden te zijn voor het conflict, dus verschijnt Spider-Man alleen nog maar in Sony-films. Spider-Man: Far From Home is voorlopig het laatste optreden in het Marvel Cinematic Universe en dat is jammer, aangezien de film nogal een cliffhanger had! Pogingen van Jeremy Renner (Avengers) en Ryan Reynolds (Deadpool) zijn tot nu toe tevergeefs.

Daar tegenover staat dat de webslingeraar waarschijnlijk wél een potje kan matten met Venom! Voor fans van het MCU zal het een schrale troost zijn... Het is niet bekend of Tom Holland, de populairste Spider-Man sinds járen, nog terugkeert als de superheld.

Lees verder