smeris jeroen van koningsbrugge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
smeris jeroen van koningsbrugge

Smeris-film met Jeroen van Koningsbrugge in 2022 in de bioscoop

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het is alweer een poosje geleden dat we het over die Smeris-film hadden… Gelukkig geeft Jeroen van Koningsbrugge vandaag een update in het AD. De hoofdrolspeler laat weten dat we de film in 2022 in de bioscoop mogen verwachten.

“Elke twee jaar een Smeris-film in de bioscoop”

De film Smeris wordt dus in 2022 in de bioscopen verwacht, aldus Jeroen van Koningsbrugge. Om die releasedatum te halen, moeten volgend jaar de opnames beginnen. Smeris vormt het bioscoopdebuut van het Brabantse recherche-duo, bestaande uit Van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Als het aan die eerste ligt, blijft het echter niet bij één film: “Als het aan mij ligt, gaan we er dan elke twee jaar een maken". Dat wil van Koningsbrugge vervolgens het liefst volhouden tot zijn 80ste… Genoeg werk aan de winkel dus, voor de mannen die al sinds 2014 bezig zijn met hun plannen voor een Smeris-film.

Maar eerst: het vijfde seizoen van Smeris de serie

Aangezien het nog lang geen 2022 is, richten we ons eerst op de gelijknamige tv-serie Smeris. Deze begint komende zondag namelijk aan zijn vijfde en laatste seizoen. Jammer genoeg bestaat het slotseizoen uit slechts drie afleveringen... In het drieluik zien we hoe de Tilburgse rechercheurs Theo en Willem te maken krijgen met een kunstroof.

Smeris is vanaf zondag om 20.15 uur te zien op NPO3.

Lees verder