Slagveld bij SBS: na Piet Paulusma ook Rob Geus ontslagen

Veronica Superguide logo
Slagveld bij SBS: na Piet Paulusma ook Rob Geus ontslagen

Slagveld bij SBS: na Piet Paulusma ook Rob Geus ontslagen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het was wel even slikken toen SBS opeens Piet Paulusma de laan uitstuurde. Zijn contract werd na 23 jaar niet verlengd voor 2020. Wij zaten op de redactie van ach en wee. Maar Paulusma bleek niet de enige die moest gaan solliciteren: Rob Geus kreeg ook een slecht-nieuwsgesprek na 18 jaar trouwe dienst. En nu denken we met z'n allen: na het grote binnenharken van tv-persoonlijkheden van de afgelopen tijd door John de Mol is het nu tijd voor een flinke ontslagronde van de oude garde. 

Nou doei he?

Presentator en kok Rob Geus hoeft dus niet meer terug te komen bij SBS. Volgens John de Mol past hij niet meer bij 'het nieuwe SBS'. Oké dan. En Rob Geus komt ook niet meer bij SBS op tv: Piet Paulusma is per 2020 weg, maar Geus kon per 1 januari 2019 de laan uit. Geus vindt de manier waarop SBS hem heeft laten gaan niet de leukste. 'Maar,' stelt zijn woordvoerder (ja, Rob Geus heeft een woordvoerder) 'hij wil niet met modder gooien'. De woordvoerder vertelde namelijk dat John de Mol niet eens de moeite nam om Geus persoonlijk te spreken over het niet verlengen van de samenwerking. 

Grote schoonmaak

Rob Geus presenteerde De Smaakpolitie, waarin hij onder andere gore horecatenten controleerde op hygiëne en veiligheid, wat dan uiteraard meestal niet in orde was. Ook deed hij Red mijn vakantie! Daarin loste hij vakantiedilemma’s van kijkers op. De programma's, en Geus zelf dus, passen niet meer bij het 'nieuwe' SBS. En daarmee krijgen wij bij Superguide het gevoel dat we de komende dagen nog wel meer koppen gaan zien rollen...

Lees verder