Skicrash-rechtszaak Gwyneth Paltrow mogelijk in hoger beroep

Gister was een goede dag voor Gwyneth Paltrow. De actrice werd met een symbolisch bedrag van 92 cent vrijgesproken in de soms bizarre skicrash-rechtszaak. Toch zal ze het voorlopig niet achter zich kunnen laten, aan TMZ liet de tegenpartij namelijk weten een hoger beroep te overwegen. 

Gwyneth Paltrow
© BrunoPress

De beelden van een gelaten Gwyneth Paltrow in de rechtbank domineren al de hele week het internet. Een gepensioneerde oogarts beschuldigde haar ervan dat hij aan een ski-botsing met de actrice 4 gebroken ribben en blijvende psychische schade heeft overgehouden. Hij eiste 3.3 miljoen dollar, maar daar was de jury het niet mee eens. De vaginakaars-maker kon namelijk eenvoudig bewijzen dat de oogarts haar juist had aangeskied, en niet andersom!

Fouten

Toch laat de tegenpartij het hier niet bij zitten. "We zijn het niet eens met de uitkomst en nemen alle opties in overweging, inclusief een verzoek tot een nieuw proces of mogelijk hoger beroep", zegt advocaat Robert Sykes. Hij vindt dat er 'een aantal fouten' zijn gemaakt tijdens de behandeling van de zaak.

Het internet

De uitspraak van de advocaat is opvallend omdat de oogarts zelf na afloop van de zaak spijt leek te hebben. Toen een verslaggever hem vroeg of het de moeite waard was geweest zei hij: "absoluut niet". Hij heeft er vooral moeite mee te hebben dat alles voor altijd op het internet zal staan.

Bron: ANP/Veronica Superguide