Actrice Gwyneth Paltrow verwikkeld in bizarre rechtszaak over ski-ongeluk

Je kunt tegenwoordig ook nergens meer normaal skieën, moet Gwyneth Paltrow gedacht hebben. In 2016 kwam ze in botsing met een andere skieër, die haar nu voor $ 300.000 aanklaagt. Het is de eerste grote smakelijke zaak sinds Johnny Depp en Amber Heard en Amerika smult.

Gwyneth Paltrow
© BrunoPress/Infphoto

Niet iedereen vindt Gwyneth Paltrow even sympathiek. Mensen vinden haar uit de hoogte of vinden dat ze weinig realiteitszin heeft. Dankzij haar lifestyle-imperium Goop is ze regelmatig in het nieuws vanwege allerlei bizarre items die ze verkoopt. Dat varieert van een explosieve geurkaars met het aroma van haar eigen vagina tot volledig in goud gedoopte dildo's. En ook was ze wel blij met corona, omdat het zo goed voor d'r figuur was. En dan zouden we bijna nog vergeten dat ze een bekende actrice is uit films als Se7en, Iron Man en Shakespeare in Love.

Bizarre rechtszaak

Voor veel Amerikanen is de zaak waar Gwyneth nu in verwikkeld is vooral een zaak tussen twee verwende kakkers. Dus erg veel medelijden hebben ze niet. Het draait in elk geval om een ski-ongeluk in 2016 waarbij Gwyneth en ene Terry Sanderson tegen elkaar opbotsten op een piste in de Amerikaanse staat Utah. Sanderson ruikt in plaats van de beruchte geurkaars nu vooral geld, want hij eist een paar ton van Gwyneth. Hij zou hersenletsel en gebroken ribben hebben opgelopen.

WIe is de schuldige?

Terwijl Sanderson Gwyneth de schuld geeft, zegt zij nu dat het precies andersom is. De rechtszaak, die integraal is te volgen via allerlei live streams op internet, houdt de entertainmentpers nogal bezig. Wat heeft ze aan? Hoe kijkt ze? Net als bij de zaak tussen ex-liefjes Johnny Depp en Amber Heard draait het voor de media vooral om de non-verbale communicatie.

Raar gekreun

Gister getuigde Gwyneth zelf in de zaak. Daar verklaarde ze dat juist Sanderson de schuldige is aan het ongeluk. "Ik was aan het skiën en er kwamen twee ski's tussen die van mij, waardoor mijn benen uit elkaar gedrukt werden. Ik voelde een lichaam tegen me aanduwen en ik hoorde een gek gekreun." Door dat gekreun dacht ze eerst dat het om een grap ging.

Twijfelachtige getuige

Volgens Gwyneth was het geen harde klap, maar vielen zij en Sanderson wel op de grond. De actrice verklaarde dat ze daarbij haar knie verdraaide. Gwyneth trok ook de verklaring van de enige getuige van het ongeluk in twijfel. Volgens haar stond de getuige, een vriend van het slachtoffer, te ver weg om twee mensen in skikleding te kunnen onderscheiden.

Hit and run

Verder wordt Gwyneth ervan beschuldigd dat ze 'the scene of the crime' zou zijn ontvlucht. Na het ongeluk zou ze zich namelijk uit de voeten of de ski's hebben gemaakt. Daarbij had ze niet gecontroleerd hoe het met Sanderson ging. Onzin zegt ze. Zij zou pas zijn weggegaan nadat iemand anders tegen haar had gezegd dat zij mocht vertrekken. "Ik heb het ongeval niet veroorzaakt, dus ik kan geen schuld hebben aan wat er daarna met hem is gebeurd", zei Paltrow verder.

Rijk vs. Rijk

De zaak maakt vooral veel los omdat het Gwyneths rijkdom zo etaleert, zowel letterlijk als figuurlijk. Tijdens de zaak vond ze het bijvoorbeeld vervelend dat ze constant in beeld was. Daarom hield ze een $ 250 dollar kostend notitieblok voor d'r gezicht. Ook stelde ze voor om snoepjes mee te nemen voor het personeel in de rechtbank omdat ze zo behulpzaam waren. Maar mensen vragen zich vooral of dit de rijkste, witste ruzie ooit is die wordt uitgevochten in een rechtbank. Want een van de klachten van het vermeende slachtoffer is dat hij 'niet meer kan genieten van een wijnproeverij'. De horror!

De rechtszaak gaat volgende week verder.

Bron: ANP / Veronica Superguide