Shownieuws flink door het stof na uitlachen verslaggever

Door Redactie
Albert Verlinde, Shownieuws, Ophef

Na flink wat ophef waar zelfs Angela de Jong aan te pas moest komen, is Shownieuws door het stof gegaan! Het entertainmentprogramma heeft na het uitlachen van een journalist van de krant Stentor een bosje bloemen gestuurd om hun excuses te maken.

Shownieuws-presentatoren Bart Ettekoven en Albert Verlinde zijn nu zelf ook niet de knapste mannen van de Nederlandse tv, maar toch is hun ego blijkbaar zo groot dat ze het nodig vonden om Stentor-journalist Gert Kramer uit te lachen vanwege zijn voorkomen. En dat terwijl het hem - in vergelijking met het entertainmentprogramma - wel is gelukt om een rondleiding te krijgen in het nieuwe optrekje van de Meilandjes.

Bosje bloemen en excuses

Het was direct aanleiding voor Angela de Jong om in de pen te klimmen voor een column over het "hypocriete" showbizzprogramma. Hoewel normaal niemand naar haar luistert (althans dat lijkt zo), heeft ze nu toch in gang gezet dat het programma door het stof gaat. De Stentor-journalist heeft namelijk een bosje bloemen ontvangen met een excuses. "Excuses voor eventueel ongemak naar aanleiding van de column van Angela de Jong over het item van de Meilandjes in Shownieuws. Niet onze pen en zeker nooit onze bedoeling geweest", staat op het bijgevoegde kaartje.

Zand erover

Gert Kramer is zelf op vakantie en had de Shownieuws-uitzending niet eens gezien, maar snapt persoonlijk niets van de uitspraken van Bart en Albert. "Nederland is een vrij land, ze mogen zeggen wat ze willen. Maar wat heb je eraan en wat bereik je ermee?" Hij waardeert het 'sympathieke' gebaar van Shownieuws wel, maar het voelt stiekem aan als mosterd na de maaltijd. "Aan de ene kant wel, dat ze daar niet te groot voor zijn. Aan de andere kant: hij kwam pas na de kritiek op de uitzending. Maar wat mij betreft is het nu zand erover."