The Mandalorian Disney+

Veronica Superguide logo
The Mandalorian Disney+

Series op Disney+ komen met één nieuwe aflevering per week

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wie na die overdonderend vette eerste trailer van The Mandalorian al vrij had genomen op 12 en 13 november om deze Star Wars-serie te gaan bingen zodra die uitkomt, die kan nu toch gewoon naar zijn of haar werk. Disney+ gaat namelijk niet hele seizoenen tegelijk online gooien, zoals Netflix dat wel doet. In plaats daarvan krijgen we van alle series één nieuwe aflevering per week, gewoon zoals dat voor de komst van Netflix ook altijd het geval was.

Elke week een nieuwe aflevering

De Amerikaanse vaksite TV-Line kwam als eerste met dit nieuws. Nu Disney het afgelopen weekend haar D23 Expo heeft gehouden zijn we in één keer veel wijzer geworden over hun almachtige streamingdienst Disney+, en de scoop van TV Line is hier ook meteen bevestigd tijdens verschillende presentaties. De eerste grote eigen series op Disney+ worden The Mandalorian en een High School Musical-serie. Zowel Mandalorian-bedenker Jon Favreau als de HSM-showrunner Tim Federle lieten weten dat er van hun series steeds elk week één nieuwe episode uitkomt.

Dat wordt dus niet bingen geblazen

Zo vreemd is dit natuurlijk niet, want HBO brengt ook nog steeds nieuwe seizoenen van tv-series uit met één aflevering per week. Menig Star Wars-fan zal zich al verheugd hebben om zich suf te bingen met The Mandalorian, maar dat gaat dus niet gebeuren. Als troost hier een filmpje waarin de cast van deze Star Wars-serie aan het woord is. En het zijn een paar zwaargewichten bij elkaar: Giancarlo Esposito (Gus Fring uit Breaking Bad en Better Call Saul), Pedro Pascal (The Viper uit Game of Thrones en Agent Javier Peña uit Narcos), vechtmachine Gina Carrano, Carl Weathers (Apollo Creed uit de Rocky-films), en dan ook nog Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi, die de stem van robot IG-88 verzorgt.

Lees verder