13 reasons why clay helmet hannah tapes.jpeg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
13 reasons why clay helmet hannah tapes.jpeg

7 series die je moet kijken als je van 13 Reasons Why houdt

|
|

Laatste update:

Zucht... Gelukkig weten we al dat er nog een vierde seizoen van 13 Reasons Why aankomt, maar het wachten duurt zoals altijd weer veel te lang... Daarom is het fijn dat er best een aantal series zijn die sterk doen denken aan het heftige tienerdrama! Om het leed dat wachten heet wat te verzachten, zetten wij zodoende zeven series op een rijtje die je moet kijken als je van 13 Reasons Why houdt.

1. Riverdale

We moeten dit topijstje natuurlijk wel aftrappen met de populairste tienerserie van dit moment: Riverdale! De verhaallijn in deze guilty pleasure mag dan soms een beetje losgeslagen (lees: over de top en paranormaal) zijn, er is toch een duidelijke rode draad te vinden: highschooldrama. En dat is natuurlijk waar jij als medeliefhebber van 13 Reasons Why ook maar geen genoeg van kunt krijgen!

2. Euphoria

Euphoria is één van onze favoriete series van dit moment. De reden dat de serie ons aan 13 Reasons Why doet denken? De serie laat goed zien wat pubers tegenwoordig bezig houdt. Van slutshaming en aanranding tot drugsgebruik; het zijn onderwerpen die in beide series voorbij komen. Het is misschien allemaal een beetje heftig voor Nederlandse begrippen, maar hopelijk zet het tieners die wél met deze problemen worstelen aan om hun naasten in vertrouwen te nemen.

Euphoria Zendaya

3. Gossip Girl

Aangezien we nog wel even op die reboot moeten wachten, raden we je voor nu de zes originele seizoenen van Gossip Girl van harte aan. Ook in deze serie is duidelijk te zien dat het leven van de moderne scholier helemaal niet gaat om het halen van de beste cijfers... Veel belangrijker is het om populair te zijn, het juiste vriendje te hebben en ervoor te zorgen dat de Gossip Girl je diepste geheimen niet ontdekt!

4. Skins

Skins is waarschijnlijk de minst bekende serie in dit lijstje. Helaas was de serie (ONTERECHT!) maar een kort leven beschoren... Skins volgt zes tieners, waarbij er elke aflevering iemand anders centraal staat – net als in 13 Reasons Why! Er is aandacht voor psychische problemen, pesten en nog veel meer belangrijke thema's. Ook leuk: de serie speelt zich af in Engeland en voelt voor ons Europeanen zodoende toch iets vertrouwder dan Amerikaanse series, waar de nadruk bijvoorbeeld vaak op sporters en cheerleaders ligt.

5. Dawson's Creek

Als wij denken aan de grondlegger van het tienerdrama, dan denken we natuurlijk meteen aan Dawson's Creek! Dat gegeven op zich maakt al dat een plekje in dit lijstjes met series die je moet kijken als je van 13 Reasons Why houdt meer dan verdiend is. Dawson's Creek vertelt het verhaal van vijf tieners die volwassen worden en daarbij (helaas) merken dat niets ooit blijft zoals het was. En ook wel eens leuk: de serie is vooral op verbaal gebied erg sterk!

Dawson's Creek cast heden

6. The End of the F***ing World

Onder de zwarte humor in The End of the F***ing World gaat een verhaal schuil over twee emotioneel en psychisch gebroken tieners, die op een belangrijk kruispunt in hun leven staan. We volgen de 17-jarige sociopaat James en Alyssa, het meisje dat hij wil vermoorden. Dat klinkt bijzonder heftig, maar geloof ons: The End of the F***ing World is vooral bijzonder prettig gestoord én bijzonder verslavend!

7. Sex Education

Gelukkig zit het tweede seizoen van Sex Education eraan te komen! We hebben namelijk nog lang niet genoeg van deze coming-of-age-serie met ongemakkelijke, herkenbare puber-avonturen. Zo diep als 13 Reasons Why gaat het niet, maar - anders dan de naam doet vermoeden - behandelt Sex Education veel meer onderwerpen dan alleen seks. Denk aan homofobie, armoede en problemen met je ouders.

Sex Education Otis Maeve

Lees verder