Zendaya in Euphoria

Veronica Superguide logo
Zendaya in Euphoria

De 7 redenen waarom Euphoria een van de beste series van het moment is

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Euphoria is echt aan het doorbreken in Nederland! De serie is controversieel en niet alleen omdat je na de eerste 10 minuten al meer naakte mannen hebt gezien dan in heel Game of Thrones. Wij zijn fan van deze intense serie en dit zijn 7 redenen waarom jij dat ook moet zijn.

1. Superacteerwerk

Af en toe kijk je een film of serie waarin het acteerwerk echt om te janken is. Dit is zeker niet het geval in Euphoria! Alle acteurs zetten hun rollen geweldig neer en nemen je mee in hun tienerwereld. Een van de meest intense scènes is wanneer Rue (Zendaya) wordt gedwongen om het extreem verslavende fentanyl te proberen. De spanning is om te snijden terwijl Rue’s vriend Fezco haar probeert te beschermen.

2. Geweldig gefilmd

Niet alleen de acteurs, maar ook de filmcrew en regisseur leveren geweldig werk. De scène waarin Rue voor het eerst na de afkickkliniek weer high is, is hier een voorbeeld van. Wanneer ze vooruit probeert te komen begint de hele gang te tollen en zelfs zonder drugs is dit een grote mindfuck. Bekijk in de video hieronder hoe de makers deze fantastische scène hebben gefilmd.

3. Het is leerzaam

Voor ouders is Euphoria een belangrijke les om te zien wat hun kroost (hopelijk in mindere mate) allemaal doet in het dagelijks leven. Maar ook de tieners kunnen er wat van leren. Wanneer Jules, een vriendin van Rue, een dick pic laat zien, begint Rue aan een hilarische analyse. Ze legt uit met vele voorbeelden, dat elke foto in een van de drie categorieën past: horrifying, terrifying en acceptable. Deze scène laat zien dat de show naast superintens en verontrustend ook heel grappig kan zijn.

4. Het zoekt constant de grenzen op van een tienerdrama

De serie is niet bang om te zeggen waar het op staat. Het laat daadwerkelijk alles zien, van geboortes tot seks en drugsgebruik. Euphoria begint met Rue die de voice-over is van haar eigen geboorte. Naast de beelden van de baby in de buik, was het originele idee dat de camera daarna recht op de vagina van Rue’s moeder zou worden gericht. Het tafereel bleef echter (begrijpelijk?) op de snijtafel liggen. De scène die overblijft is nog steeds apart te noemen, en laat meteen weten dat dit niet je alledaagse serie is.

5. Goede soundtrack

Met een zangeres als hoofdrolspeelster en Drake als producer kan het qua muziek bijna niet fout gaan. Alle afleveringen zijn vernoemd naar beroemde hiphopnummers, en in de serie zelf zit een goede mix van genres. Het seizoen eindigt met een soort trippy musicalnummer. Zendaya zingt eindelijk en wordt bijgestaan door een grote groep dansers.

6. Het vertelt het verhaal van de jongvolwassenen van nu

De meeste personages hebben wel een eigenschap of verhaal waarin de jongvolwassenen van vandaag zich in kunnen herkennen. De een verzint oversekste verhalen over zijn of haar celebcrushes, zoals Kat. En de ander wil wraak op een ex. De meeste mensen zullen daarentegen niet kiezen om dit te doen door tijdens een feestje een andere jongen midden in het zwembad te doen. Dat is een losgeslagen plan van het losgeslagen personage Maddy.

7. Het durft kritiek te geven op de moderne jongvolwassenen

Er bestaan nog steeds veel problemen in de manier waarop jongvolwassenen met elkaar omgaan. Een voorbeeld dat Euphoria geeft is wanneer een van de personages de noodzaak voelt om zijn mannelijkheid te bewijzen. Dit doet hij door zijn vriendin slecht te behandelen terwijl zij altijd voor hem klaarstaat. Het bespreken van deze huidige problemen is iets wat je niet veel in andere series ziet, en dat maakt Euphoria uniek!

Het hele eerste seizoen van Euphoria is nu te bekijken op Ziggo Movies & Series XL. Een tweede seizoen is ook al aangekondigd!

Lees verder