Sean Bean wil niet meer doodgaan in films; hij wil leven!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sean Bean wil niet meer doodgaan in films; hij wil leven!

Not today! Sean Bean weigert nog te sterven in films

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sean Bean is een geliefd acteur, hoewel je door zijn vele sterfscènes misschien zou denken van niet. De Brit is het zelf ook zat dat zijn personages steeds doodgaan, dus weigert hij tegenwoordig dat soort rollen!

Bean deelt deze carrière-move in een interview met tabloid The Sun. De acteur zegt tegenwoordig rollen waarin hij sterft te weigeren, omdat het publiek zo’n ‘twist’ al van mijlenver aan ziet komen. ‘Ik heb dat soort rollen echt geweigerd, omdat ik dacht: het wordt nu wel voorspelbaar. Ik moest ermee kappen en personages spelen die het eind van het verhaal halen!’ De acteur vertelde dat hij de makers van films ervan probeerde te overtuigen om ‘m te laten leven. ‘Toen vroegen ze: mogen we je personage wél zwaar verwonden? Ik dacht: okee, als hij maar lééft!’

Voor Game Of Thrones maakte de acteur een uitzondering, omdat hij geen zin had om meerdere seizoen op te komen draven. Toen hij zag hoe de serie zich na de dood van Ned Stark ontwikkelde kreeg hij alsnog spijt.

World On Fire

Bean is binnenkort met Helen Hunt te zien in de BBC-dramaserie World On Fire, over de invloed die de Tweede Wereldoorlog had op het thuisfront. Hij speelt Douglas, een veteraan van de Eerste Wereldoorlog. Door de verschrikkingen op het slagveld lijdt hij aan een ernstige posttraumatische stressstoornis, in een tijd dat deze aandoening werd afgedaan als aanstellerij.

We kennen Sean Bean natuurlijk als de Engelse acteur die het ongeluk aan zijn broek heeft hangen. Bean werd een levende legende bij filmkijkers, als ‘de man die altijd op gruwelijke wijze aan zijn eind komt’. Hij werd al neergeschoten, opgehangen, doodgestoken, gevierendeeld, onthoofd en de lijst gaat nog wel een tijdje door. De carrière van de acteur dreigde af en toe in een slechte meme te veranderen.

Bean is niet het vaakst gestorven in films (dat is nog steeds John Hurt, gevolgd door Bela ‘Graaf Dracula’ Lugosi), maar sterft in 32% van alle films waarin hij speelt. Aangezien hij nog steeds actief is, bestaat de kans dat hij ooit écht de ongelukkigste acteur ooit wordt. Hoewel hij daar dus weinig zin in zegt te hebben.

World On Fire debuteert op 29 September op BBC One. Of de zevendelige miniserie ook in het Nederlands te volgen is op BBC First is nog niet bekend.

Lees verder