Wat!? Scarlett Johansson klaagt Disney aan

Scarlett Johansson in Black Widow

Avengers- en Black Widow-actrice Scarlett Johansson klaagt Walt Disney aan! Volgens de actrice wordt ze een oor aangenaaid door Mickey Mouse en zijn club vrolijke vrienden, dus stapt ze naar de rechter.

Volgens The Wall Street Journal spant Johansson een zaak aan tegen Disney omdat Black Widow tegelijk in de bioscoop én op Disney+ te zien is. Hoeveel Johansson verdient aan deze film is grotendeels afhankelijk van hoeveel winst er in de bioscoop wordt gemaakt. Volgens de actrice probeert Disney met Black Widow juist mensen naar de streamingdienst Disney+ te lokken; iets waar Johansson verder weinig aan heeft.

Johansson zegt dat Marvel haar beloofde dat Black Widow eerst in de bioscoop te zien zou zijn, en dat Disney contractbreuk pleegt. Volgens Johansson profiteren alleen Disney-hotemetoten van de lancering op Disney+ en hebben acteurs en actrices het nakijken.

Black Widow versus Disney

Black Widow is nu te zien in de bioscoop, waar hij het niet supergoed doet (in vergelijking met andere Marvel-films). Dat komt natuurlijk door de coronapandemie waarin mensen niet heel enthousiast naar de bioscoop gaan én omdat de film voor een paar tientjes thuis te zien is via Disney+. Voor een wereldster als Johansson kan het acteren in een film die het niet zo goed doet óók nadelige gevolgen hebben voor haar salaris in volgende films.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.