SATC-ster Kim Cattrall heeft hoofdrol in nieuwe serie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
SATC-ster Kim Cattrall heeft hoofdrol in nieuwe serie

SATC-ster Kim Cattrall heeft hoofdrol in nieuwe serie

|
|

Laatste update:

Sex And The City’s Samantha Jones zien we waarschijnlijk nooit meer terug, maar Kim Cattrall gelukkig wel! De actrice heeft een rol te pakken in een creepy sprookjesserie: Tell Me A Story.

Voor Kim Cattrall is het de eerste hoofdrol na een paar rustige jaren. Cattrall is nu te zien in het tweede seizoen van de Zweedse thriller Modus, op NPO2. Van 2014 tot 2016 speelde ze de hoofdrol in de HBO-serie Sensitive Skin.

Het meeste opzien baarde Cattrall de laatste tijd als ze weer ruzie maakte met haar oud-collega’s van Sex And The City.

Er was eens...

Tell Me A Story is een bewerking van de Mexicaanse serie Habia Una Vez (Er Was Eens). De serie is een psychologische thriller, waarin elke aflevering gebaseerd is op een bekend sprookje. Losjes gebaseerd, want de verhalen worden op een verknipte, duistere wijze ingevuld.

Cattrall speelt Colleen, een wat oudere dame die alleen woont in New York. Haar zoon en kleindochter Kayla trekken bij haar in, waarna er rare dingen gebeuren in hun omgeving. Als ‘mater familias’ moet ze er alles aan doen om haar zoon en kleindochter te beschermen.

Sprookjesboek

Een andere hoofdrol is weggelegd voor Billy Magnussen (Game Night, American Crime Story). Hij speelt een leraar op de middelbare school van Kayla, die erg charmant is maar waarschijnlijk een paar lijken in de kast heeft liggen!

Het eerste seizoen Tell Me A Story bevat sowieso variaties op Roodkapje, De Drie Biggetjes en Jaap En De Bonenstaak. In de Mexicaanse versie bevat de eerste serie o.a. Het Jongetje Dat Wolf Riep, Pinokkio, Sneeuwwitje, Hans En Grietje en De Gelaarsde Kat.

Liefhebbers van Once Upon A Time hebben dus misschien een mooie vervanger te pakken! Tell Me A Story lijkt wel een stuk enger te worden dan de avonturen in Storybrooke.

Horrorrrrrr

Tell Me A Story is bedacht door Kevin Williamson. Voor horrorfans is het een bekende naam: hij schreef onder andere de scenario’s van Scream en I Know What You Did Last Summer. Ook niet onbelangrijk is dat Williamson Dawson’s Creek bedacht, en medebedenker, schrijver én uitvoerend producent was van The Vampire Diaries. Dat belooft wat!

Tell Me A Story wordt gemaakt voor CBS All Access. The Good Fight, de spin-off van The Good Wife, is ook van deze zender en is in Nederland te zien via Videoland. Star Trek: Discovery, van dezelfde zender, staat juist weer op Netflix. Waarschijnlijk komen de enge sprookjes via één van deze streamingplatformen naar Nederland. Wanneer is helaas nog niet bekend.

Lees verder