Sanne Vogel, acteren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sanne Vogel, acteren

Sanne Vogel keert terug als actrice: 'Dat wilde ik heel lang niet'

|
|

Laatste update:

Sanne Vogel heeft de hoofdrol bemachtigd in de nieuwe Nederlandse romcom Foodies. Echter, helemaal vanzelfsprekend is dat niet. De actrice had namelijk tijden geen zin om te acteren.

"Afgelopen jaren hebben jullie mij vaak gevraagd, wanneer ik weer ging acteren", begint de actrice uit o.a. Hartenstraat en Verliefd op Ibiza haar uitgebreide bericht op Instagram. "Dat wilde ik heel lang niet, want ik zat niet lekker in mijn eigen lichaam."

Zwangerschap

Dat had vooral te maken met haar steeds groter wordende kinderwens. "Ik wilde kindjes krijgen en dat ging allemaal niet zo als gehoopt. Toen Bel en Loe uiteindelijk gezond op de wereld kwamen, duurde het nog steeds een tijd voordat ik het gevoel had dat mijn lichaam weer van mij was en dat is nodig als je gaat spelen", vindt ze. "Het enige wat ik wilde doen, was films regisseren en koken, koken en koken." Tot afgelopen februari plots de acteerkriebels terugkeerden.

Op haar lijf geschreven

Ze liet het diverse castingsbureaus weten, en zo geschiedde. "Al heel snel kwam er een auditie voor de film Foodies, van regisseuse Mannin de Wildt (bekend van o.a. Rozengeur en Wodka Lime, red) waar ik tien jaar eerder al met heel veel plezier mee had gewerkt toen ik een hoofdrol mocht spelen in haar prachtige film Lang zal ze leven", blikt Sanne terug. "Deze nieuwe film gaat over een Foodie die haar eerste kookboek aan het schrijven is en verliefd wordt op een chef-kok. Je begrijpt dat ik dit project dol graag wilde doen." 

Andere castleden

Gelukkig was dat enthousiasme wederzijds. De opnames gaan maandag van start, en Sanne hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Ze deelt het witte doek met Sinan Eroglu, Sanne Langelaar, Holly Mae Brood, Ilse Warringa, Roué Verveer, Loek Peters, Anneke Blok en Erik van Muiswinkel. Een bont gezelschap, dus! 

Lees hieronder haar complete bericht.

Foodies moet komend voorjaar in de bioscoop te zien zijn. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder