Sam Hagens sneert naar Jack van Gelder in HLF8: 'Niet zo beginnen'

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat Jack van Gelder met bijzondere uitspraken kwam aan de tafel van HLF8. Hij gaf namelijk zelf toe dat hij betrokken is bij twee meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de NOS Sport-redactie. Jack blijft in ieder geval niet weg van televisie, maar moet met gevaar voor eigen leven dan wel een aantal flinke sneren incasseren.

hlf8
© talpa

Sam Hagens opent HLF8 meteen goed. "Jack, waar was jij vanmiddag toen jij het nieuws hoorde?", vraagt hij aan zijn tafelgast. Hij doelt daarmee op de voedselvergiftiging van het Nederlands elftal. "Uhm, thuis", zegt hij daarop. Omdat het antwoord niet snel genoeg kan komen, kopt Sam 'm er meteen in: "Thuis. In bad?"

Humor

Het besef komt vrij snel dat het misschien nét te ver gaat. "Nee, grapje", herstelt Sam. "Sam, ik zou zo niet beginnen, want dit win je nooit!", zegt Jack daarop. Ook in de gehele uitzending lijkt Jack het er niet bij te laten zitten. Wanneer Sam iets zegt over Jack, kijken ze elkaar aan. "Ja, je bent het niet gewend dat iemand zo geïnteresseerd naar je kijkt, hè", zegt Jack dan vervolgens. Daar stopt het niet, want Sam haalt ook nog eens een photoshop tevoorschijn waarin Jack wordt vergeleken met Shrek als 'Shrek van Gelder'. Gelukkig kan de presentator daar stiekem toch best om lachen: "Dit is wel humor hoor."

Incidenten grensoverschrijdend gedrag

Jack bevestigde zélf het nieuws dat hij betrokken is bij twee incidenten van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De eerste melding gaat volgens hem over een telefoontje in bad en het tweede gaat om een felle discussie waarbij de presentator iemand een 'hoer' heeft genoemd. Hij blijft in ieder geval niet weg van HLF8.

HLF8 is iedere werkdag rond 19.35 uur te zien op SBS6.