Sacha Baron Cohen veroorzaakt weer ophef

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sacha Baron Cohen veroorzaakt weer ophef

Sacha Baron Cohen veroorzaakt weer ophef

|
|

Laatste update:

Gisteravond was in Amerika de tweede aflevering te zien van Sacha Baron Cohens spraakmakende nieuwe serie Who Is America. De eerste aflevering deed veel stof opwaaien omdat de van Borat, Ali G. en Brüno bekende komiek hierin conservatieve politici enthousiast kreeg voor een plan om peuters en kleuters wapens te geven. Ook in de tweede aflevering liet de Brit weer een Republikeinse politicus zichzelf totaal voor paal zetten.

Met een selfie-stick onder de rok kijken

In zijn vermomming als de Israëlische antiterrorisme-expert Kolonel Erran Morrad interviewde Baron Cohen ene Jason Spencer, een Republikein uit Georgia die in het verleden al in opspraak was gekomen door racistische en islamofobe uitlatingen. Eerst legde Erran Morad hem uit hoe hij een terrorist in een Burqa kan onderscheiden van een gewone vrouw in een Burqa: gewoon doen alsof je een Chinese toerist bent en met een selfie-stick onder de rok kijken; dan kun je zien of ze wel of niet wapens of een bomgordel dragen.

Ook maakte Morad de Amerikaan wijs dat ISIS-terroristen bang voor je zullen zijn als je ze met hun kont aanraakt, want zij zouden geloven dat ze daarvan homoseksueel zouden worden. Hierop ging de Republikein dit meteen oefenen met zijn broek op de enkels. Tussendoor gooide de conservatieveling er ook nog wat racistische krachttermen en stereotypen doorheen. De gouverneur van Georgia en de voorzitter van het Huis aldaar hebben inmiddels om zijn aftreden aangedrongen, maar vooralsnog blijft Spencer zitten waar hij zit.

Uzicorn

Wie het nog niet gezien heeft kan hier ook nog het fragment van vorige week bekijken, waarin Baron Cohen diverse Republikeinen de meest schokkende teksten voor laat lezen in het kader van een “kinderguardians”-programma om peuters en kleuters te bewapenen. Er komt zelfs een hele productlijn pistolen voor peuters voorbij, waarbj de “Uzicorn” wel de kroon spant.

Who Is America is op Showtime te zien, vooralsnog valt de serie nog niet in Nederland te bekijken.

Lees verder