Sacha Baron Cohen ondervraagt machtige figuren in Who Is America?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sacha Baron Cohen ondervraagt machtige figuren in Who Is America?

Sacha Baron Cohen ondervraagt machtige figuren in Who Is America?

|
|

Laatste update:

Hij nam als Ali G. bekende gasten in de zeik, was heftig politiek incorrect als Borat en brak álle regels van de goede smaak als Brüno. De lijnen van Sacha Baron Cohen’s nieuwste show tekenen zich steeds duidelijker af. De komiek gaat ernstig op de politieke toer!

Onlangs meldden we al dat de Britse komiek zijn pijlen op de Amerikaanse president Donald Trump zou richten. De twee ontmoetten elkaar in 2003, toen Cohen (als Ali G.) om een investering vroeg voor een ‘ijshandschoen’. Trump wist niet hoe gauw hij weg moest komen. Zei hij zelf, althans… Volgens Cohen duurde het hele gesprek ruim twaalf minuten, wat voor zijn show een eeuwigheid is.

Deze teaser, die afgelopen week verscheen, stamt eigenlijk al van een paar jaar geleden. Toen Baron Cohen tijdens de Oscar-uitreiking van 2012 een grap uithaalde, kwam Donald Trump (die er verder niets mee te maken had) met deze bizarre reactie. Laat het maar aan Cohen over om zoiets tegen je te gebruiken!

Dick

Vandaag plaatste Cohen deze tweet, waarin een kort fragment te zien is van Dick Cheney. Deze omstreden politicus rommelde als vice-president onder Bush de Verenigde Staten (en bondgenoten!) de Irak-oorlog in. Hij speelde ook een grote rol als aanjager van ondervragingen met marteltechnieken, na de aanslagen van 11 september 2001.

In het fragment vraagt Cohen aan Cheney of hij zijn ‘waterboard’-pakket wil signeren. Waterboarden is een omstreden techniek waarbij water over iemands gezicht wordt gegooid, zodat het voelt of die persoon verdrinkt. Opvallend is ook dat Cohen met een Russisch accent lijkt te praten. Trumps regering wordt momenteel door de FBI uitgeplozen, vanwege vermeende samenwerking met Russische intriganten.

Als we dit Twitter-account moeten geloven heet de show Who Is America? Er is zelfs al een speciale hashtag-emoji voor geclaimd. De serie begint op 15 juli (a.s. zondag): of het programma in Nederland ook snel te zien is, is nog niet bekend.

Volgens de teaser werkt Sacha Baron Cohen al een jaar undercover aan de serie, die wordt uitgezonden door Showtime. Eerder circuleerden er al geruchten dat Cohen af had gesproken met O.J. Simpson. Simpson en Trump waren in het verleden bevriend met elkaar, dus mogelijk heeft dat er iets mee te maken. Het feit dat een oud-vice-president martelwerktuigen signeert(!), belooft in elk geval al waanzinnige televisie!

Of Cohen een puur politieke show gaat maken, of invloedrijke Amerikanen zichzelf voor aap laat zetten is dus niet helemaal duidelijk. Naast Who Is America? speelt Baron Cohen binnenkort ook de rol van de legendarische Israëlische spion Eli Cohen, voor de Netflix-serie The Spy.

Lees verder