Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina

Veronica Superguide logo
Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina seizoen 5 had heksenoorlog met Riverdale

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is jammer dat Netflix na vier seizoenen stopte met Chilling Adventures of Sabrina. Anders hadden we eindelijk die crossover met Riverdale gekregen, waar veel fans op hoopten.

De showrunner van CAOS onthulde aan Deadline dat de Riverdale-personages hun debuut zouden maken in Greendale, want de series spelen zich af in hetzelfde universum “Ik pitchte een mogelijk vijfde seizoen aan Netflix, waarin Archie, Betty, Veronica, Jughead en de andere Riverdale-inwoners heksen zouden zijn.

Heksenoorlog

Ze liet ook wat doorschemeren over ideeën voor het plot. “Er zou een heksenoorlog zijn geweest tussen de heksen in Greendale en die in Riverdale.” Ondanks het annuleren van Sabrina zag Netflix wel potentie in de pitch. “Door de pandemie was het helaas niet mogelijk.” Daarom moesten we voor goed afscheid nemen van Sabrina Spellman.

Riverdale seizoen 6

Zo’n heksenoorlog zou niet het raarste zijn wat in Riverdale gebeurt. De serie ging van de Gargoyle King naar een neppe dood van Jughead en zorgde voor een grote tijdssprong in seizoen vijf. De laatste afleveringen van die reeks komen later in augustus op Netflix. Daarna is het wachten op het zesde seizoen, dat de CW al heeft aangekondigd.

Riverdale seizoen vijf gaat verder op 12 augustus.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder