200.000 kijkers haken af na talkshow Nadia over gameverslaafde kinderen

De talkshow Nadia heeft tijdens de tweede aflevering 200.000 kijkers verloren. Naar het programma van Nadia Moussaid keken dinsdag namelijk nog maar zo'n 373.000 mensen, waar dat er maandag nog 574.000 waren.

Nadia NPO 1 talkshow aflevering 2
© NPO 1

Direct na afloop van de eerste aflevering waren kijkers al niet erg te spreken over de nieuwe talkshow Nadia, die vooral een beetje ouderwets aanvoelde. Zo vonden mensen het bijvoorbeeld lijken op Catherinede klassieke talkshow uit de jaren 90 met Catherine Keyl. Maar ook na de tweede aflevering, die ging over gameverslaafde kinderen, waren kijkers niet erg onder de indruk. "Geen feiten, geen cijfers, maar vrijwel uitsluitend 'ervaringsdeskundigen'. Tenenkrommend", schrijft een kijker op Twitter.

Enorme daling

En dat uit zich ook in de cijfers. Het NPO 1-programma staat door de tegenvallende kijkcijfers op de 25e plek in de lijst van best bekeken programma's van de avond, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Tijdens de eerste aflevering over armoede in Nederland stemden nog 574.000 mensen op het programma af. Hoewel Johan Derksen gelooft dat Nadia nog moet groeien - "ik denk dat het wel iets kan worden" - waren de meningen op Twitter over de tweede aflevering van Nadia niet veel beter dan tijdens de eerste aflevering. 

Nadia zie je dagelijks om 19.00 uur op NPO 1.