Kijkers kritisch over Nadia: ‘Het oude format van Catherine’

Vanavond was de eerste aflevering van Nadia te zien, de nieuwe talkshow van Nadia Moussaid. De presentatrice pakt het helemaal anders aan. Helaas zijn de eerste reacties vrij kritisch.

Nadia Moussaid talkshow
© NPO 1

Nadia Moussaid staat aan het roer van een nieuwe vooravond op NPO 1. In haar talkshow, Nadia, zien we namelijk eens geen BN’ers aanschuivenNadia is de enige BN'er! In plaats daarvan gaan onbekende(re) mensen het gesprek met elkaar aan. Het doel is om een brug te slaan tussen mensen en meningen. Het publiek in de zaal mag ook meepraten en vragen stellen.

Eén onderwerp in Nadia

Ook bijzonder: elke uitzending bespreekt Nadia één onderwerp met haar gasten. Het gaat dan om allerlei maatschappelijke kwesties. Vanavond was dat bijvoorbeeld armoede in Nederland. De opzet van Nadia doet denken aan klassieke talkshows zoals Catherine van Catherine Keyl. Zou Nadia net zo goed in de smaak vallen?

'De jaren 90 hebben gebeld'

Helaas zijn nog niet alle kijkers overtuigd door het format. De vergelijking met Catherine valt niet in het voordeel van Nadia uit. Ook twijfelen sommigen aan het tijdslot. Is dit wel geschikt voor de vooravond? Veel kritiek gaat echter over het onderwerp. Er zijn helaas veel mensen die armoede in Nederland niet zo serieus nemen. We zijn daarom benieuwd hoe de komende uitzendingen van Nadia beoordeeld worden.

Nadia zie je elke werkdag om 19.05 uur op NPO 1.