Nadia Moussaid over eigen talkshow: 'Ik ben de enige BN'er'

In talkshows voeren BN'ers nu vaak het hoogste woord, maar daar komt bij die van Nadia Moussaid verandering in. Haar programma zal niet om bekende Nederlanders draaien, zei ze in Media Inside. 

Door Emma de Wijer
Nadia Moussaid in Media Inside

Nadia schoof aan bij het mediaprogramma om over ándere programma's te praten, maar ook haar nieuwe, eigen talkshow kwam aan bod. In Nadia, zoals de show gaat heten, gaat ze op zoek naar verdieping. BN'ers kunnen niet meer schaamteloos aanschuiven, Nadia wil juist de 'gewone' mensen aan het woord laten over de dingen die ze meemaken. "Dus niet de burgemeester of de wethouder, maar de mensen zelf. Dus ook geen BN'ers zoals wij."

Eén onderwerp

Ook anders aan de talkshow: er wordt slechts één onderwerp per uitzending behandeld. Bij de show, waarvan bekend werd dat die niet live is, is publiek aanwezig. "Het publiek kan vragen stellen", zei de presentatrice daarover.

Geen talkshowdroom

Een eigen talkshow is niet waar Nadia vroeger van droomde. Ze wilde piloot worden, biechtte ze op aan presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Door vliegangst kon ze die droom niet waarmaken.

Opvolger van M

In mei komt Nadia voor het eerst op de buis. De presentatrice is met haar show de opvolger van Margriet van der Linden die eerder tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO 1 M presenteerde. Daar stopte ze vorig jaar mee.

Marcel van Roosmalen haalde in dezelfde uitzending ook keihard uit naar André van Duin.