Marcel van Roosmalen haalt uit naar André van Duin in Media Inside

Terwijl André van Duin vanavond op de ene zender de winnaar van Heel Holland Bakt bekendmaakte, werd hij op de andere zender door zijn NPO-collega’s neergesabeld. In hun programma Media Inside lieten Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman weinig heel van de komiek. 

Marcel van Roosmalen in Media Inside

Tijdens de aftrap van het nieuwe Media Inside-seizoen vraagt Gijs aan zijn gasten, Nadia Moussaid en Rutger Castricum, wat zij van André’s nieuwe Omroep MAX-programma vinden waarin de komiek andere komieken in een auto gaat interviewen. Nadia zit er duidelijk niet echt op te wachten, maar voor Rutger is André ‘een jeugdheld’.

'Humor kwijt'

Dit gaat voor Marcel en Gijs duidelijk niet op. Volgens Gijs is André ‘zijn humor kwijt’. Marcel is het hier roerend mee eens. “Lang geleden dat ik om hem gelachen heb.” Volgens Gijs is er veel te veel André van Duin op tv. Volgens Marcel zuigt Jan Slagter hem 'helemaal leeg'. Ook van Janny van der Heijden blijken de mannen geen fan. Marcel noemt het Heel Holland Bakt-jurylid ‘een van de langdradigste dingen op televisie’.

Ilja Gort

Na André ging er een andere televisieveteraan op de Media Inside-brandstapel, namelijk Ilja Gort. Gijs snapt niet dat mensen naar zijn programma’s kijken. “Ik vind het zo’n irritante man, ik kan het niet helpen.” Ook Ilja’s handtastelijkheid komt aan bod, Na het zien van een aantal beelden waarin de wijnboer over vrouwen heen hangt, laat Rutger weten dat het hem ook al opviel dat Ilja ‘zo doet’, waarop Nadia grapt dat het tijd is om Ilja te cancellen.

Zalig

Ondanks dat sommige Nederlanders liever naar Ilja dan naar Marcel kijken, kunnen de meesten de Media Inside-roasts wel waarderen. “Zalig dat Media Inside weer terug is”, zegt een kijker. Een ander laat weten dat Media Inside alles is wat 'ie nodig had 'na een druk en intens weekend'. 

Media Inside is iedere zondag rond 21:30 te zien op NPO 3.