Gooische Vrouwen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen 2 van Videoland gehaald om aanpassingen te doen

|
|

Laatste update:

Net als eerder bijvoorbeeld met Fawlty Towers en Little Britain gebeurde, wordt nu ook de film Gooische Vrouwen 2 aangepast. De reden? De maker vindt dat bepaalde scènes (wegens stereotypering) inmiddels niet meer kunnen.

Gooische Vrouwen 2 verdwijnt van Videoland

Op RTL Boulevard lezen we dat de schaar in de film Gooische Vrouwen 2 wordt gezet. Dat gebeurt hoogstpersoonlijk door regisseur Will Koopman. Totdat de aanpassingen doorgevoerd zijn, is de film niet meer te vinden op Videoland. De verwijderde en aangepaste scènes draaien vooral rond Komo, die uit Burkina Faso komt. Claire wordt tijdens haar reis naar Afrika verliefd en haalt hem naar Nederland. Een woordvoerder van RTL laat weten dat de wens tot aanpassingen afkomstig is van Koopman: “Hoewel stereotypering in Gooische Vrouwen is toegepast op alle personages, vindt zij sommige scènes achteraf gezien ongepast."

"Stereotypering in Gooische Vrouwen 2"

RTL geeft aan in de basis terughoudend te zijn als het gaat om het aanpassen of verwijderen van bestaande content. De zender meent dat die content ook een aanleiding kan zijn om het gesprek aan te gaan over thema’s als discriminatie, racisme en stereotypering. “In het geval van Gooische Vrouwen 2 waren wij het eens met de makers en daarom keert de film later dit jaar terug met een aantal aanpassingen en een aantekening dat er gebruik is gemaakt van stereotypering", aldus de woordvoerder.

Lees verder