Pech voor Rossana Kluivert: Opgelicht?! hoeft niet te rectificeren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pech voor Rossana Kluivert: Opgelicht?! hoeft niet te rectificeren

Pech voor Rossana Kluivert: Opgelicht?! hoeft niet te rectificeren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Rossana Kluivert krijgt niet wat ze wil! De rechter bepaalde vandaag dat Opgelicht?! de veelbesproken uitzending over Rossana's zwerfhonden-stichting op Curaçao niet hoeft te rectificeren, omdat er geen sprake zou zijn van 'misleiding, manipulatie of bedrog' zoals Rossana zelf beweert.

In een reactie laat Rossana's advocaat Royce de Vries het volgende weten: "Het is een uitermate teleurstellend vonnis. Het is positief dat de rechtbank erkent dat de uitzending onjuistheden bevatte en uitdrukkelijk wordt erkend dat er geen sprake is van fraude of oplichting bij de stichting, maar het is daarom teleurstellend dat dit niet heeft geleid tot toewijzing van de vorderingen. Wij beraden ons op een hoger beroep.” Hier komt dus nog een vervolg op! 

Opgelicht?

Opgelicht?! zette een paar maanden terug vraagtekens bij het uitgegeven donatiegeld van Rossana's zwerfhonden-stichting op Curaçao. Zo zou het geld van donateurs, dat bedoeld was voor haar hondenopvangcentrum op Curaçao, vooral besteed worden aan dure marketingbureaus. Sterker nog, volgens de reportage zou er zich niet eens een Dog Rescue Center bevinden op het eiland!  Kijkers én donateurs reageerden ziedend.

Reactie

Rossana kon er in de periode daarna zelf niet meer van slapen, al bleef ze wel bij haar standpunt: ze is geen bedrieger en "er is niemand opgelicht, er is niemand gedupeerd, er is niemand benadeeld, er is door niemand aangifte gedaan". Wel verweet ze het programma dat ze geen hoor en wederhoor hebben toegepast. Het AVROTROS-programma beweert tot op heden dat ze alle kans heeft gehad om te reageren, maar dat altijd weigerde.

Lees verder