Rosanna Kluivert in Opgelicht?! op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rosanna Kluivert in Opgelicht?! op NPO 1

Kijkers woest op Rossana Kluivert na schokkende reportage in Opgelicht?!

|
|

Laatste update:

Kijkers laten geen spaan heel van Rossana Kluivert nadat Opgelicht?! (AVROTROS) haar stichting voor zwerfhonden op Curaçao ging onderzoeken. "Wat valt die Rossana door de mand zeg, bah!"

Ruim 1,1 miljoen mensen zagen gisteren op NPO 1 hoe Opgelicht?! (dat mogelijk een nieuwe presentator krijgt) vraagtekens zette bij het uitgegeven donatiegeld van Rossana's zwerfhonden-stichting op Curaçao. Ook het bestaan van haar Kluivert Dog Rescue Center werd in twijfel getrokken. Kijkers zijn zwaar teleurgesteld in de vrouw van Patrick Kluivert en noemen haar zelfs een oplichter. 

Waar gaat het over?

Voor wie de uitzending nog moet kijken, klinkt dit waarschijnlijk erg vaag allemaal. Je kunt alles hier terugkijken. Even een korte uitleg: de programmamakers gingen naar het eiland om daar met andere stichtingen, vrijwilligers, dierenartsen en mensen die om hulp bij Kluivert hebben gevraagd te praten. Volgens hen heeft Rossana's stichting helemaal geen 'duizenden' zwerfhonden geholpen, maar bleef het 'kleinschalig'. Ook was het zogenoemde Kluivert Dog Rescue Center nog nergens te vinden. Daarnaast zou haar stichting 'meer geld uitgegeven hebben aan marketing dan aan voer en verzorging van honden' (€45.000). Kortom: kijkers vroegen zich af wat er nu met hun donatiegeld is gebeurd. 

Reactie Rossana Kluivert

Volgens Rossana mocht ze van de Opgelicht?!-redactie geen weerwoord geven, de makers zeggen juist van wel. Hoe dan ook mocht Rossana eerder al haar verhaal doen bij RTL Boulevard. Daar reageerde ze als volgt: "We zijn met 40 vrijwilligers aan het werk. Er komen elke dag dozen met puppy’s. Dit kun je de honden op het eiland niet aandoen." Hiermee zegt ze dus dat het center inmiddels wél open is. Ze vervolgt: "Uiteindelijk ligt het hele geldverhaal bij Dierenlot. Op het eiland bestaan meerdere stichtingen. Helaas zijn er malafide mensen die niet op mij zitten te wachten." UPDATE: Rossana kwam vandaag alsnog met een uitgebreide reactie op de stichting van haar site. Ze beschuldigt Opgelicht?! van 'karaktermoord'. "Er is niemand opgelicht, er is niemand gedupeerd, er is niemand benadeeld, er is door niemand aangifte gedaan." Lees hier de volledige verklaring.

Lees verder