Roddelpraat sleept John de Mol alsnog voor de rechter

Door Isabel Ockers
Dennis Schouten en Jan Roos

Jan Roos en Dennis Schouten willen John de Mol alsnog voor de rechter slepen. De makers van de online videoserie Roddelpraat willen dat De Mol onder ede wordt gehoord over de mishandelingszaak die tegen zijn zoon Johnny de Mol is aangespannen. Ook willen ze dat Johnny en zijn ex Shima Kaes worden opgeroepen om te getuigen, hebben Jan en Dennis woensdag bekendgemaakt.

De Mol zou getuigen betaald hebben volgens Roddelpraat

In april eiste John de Mol een rectificatie van Roddelpraat, nadat Schouten en Roos in hun online programma uitspraken hadden gedaan over de mediamagnaat. In een van hun uitzendingen zeiden zij "bewijs" te hebben dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de mishandelingszaak die Shima Kaes tegen haar ex Johnny de Mol heeft aangespannen. Dat is volgens John de Mol niet waar.

John eiste geld van Jan en Dennis

Nadat Schouten en Roos het verhaal uit de bewuste uitzending hadden gehaald en het artikel van hun website hadden verwijderd, eiste John de Mol 55.000 euro. Daarnaast liet hij via zijn advocaat weten het verdienmodel van het roddelprogramma "onaantrekkelijk" te willen maken.

Tóch procederen tegen De Mol 

In eerste instantie wilde Roddelpraat niet tegen De Mol procederen, mede omdat "procederen tegen een miljardair heel lang gaat duren en veel geld gaat kosten". Ook deden ze een stap terug omdat er "misschien wel mensen in gevaar" zouden komen. Dat ze nu toch naar de rechter stappen, komt omdat Roos en Schouten naar eigen zeggen "een lijst met getuigen in handen hebben". In de zaak eisen de twee onder meer een schadevergoeding vanwege reputatieschade.

Zaak wordt besproken in nieuwste Roddelpraat 

De presentatoren "zien de zaak met vertrouwen tegemoet". In de nieuwste aflevering van Roddelpraat gaan Dennis en Jan verder in op de zaak.

De Mol reageert niet op 'onzin'

Peter Plasman, de advocaat van John, zegt dat De Mol "niet gaat reageren op deze onzin".

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Bron: ANP