Johnny de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johnny de Mol
BN'ersSBSHLF8

Hoe zit het met het strafrechtelijk onderzoek naar Johnny de Mol?

|
|

Laatste update:

Johnny de Mol vroeg een tijd terug zélf aan het OM om een strafrechtelijk onderzoek naar 'm in te stellen, maar hoe zit het eigenlijk met dat onderzoek? Dat is moeilijk te zeggen, zo blijkt.

Uit navraag van het ANP blijkt namelijk dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam nog druk bezig is met het strafrechtelijk onderzoek dat loopt naar de HLF8-presentator. Het OM kan verder nog geen uitspraken doen over de inhoud van het onderzoek, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Johnny en HLF8

Johnny stopte eind april met het presenteren van zijn talkshow HLF8 nadat er nieuwe beschuldigingen van ongepast gedrag tegen hem waren gedaan. Eerder deed Shima Kaes, de ex van de 43-jarige De Mol, al aangifte van mishandeling. Shima beschuldigt Johnny ervan dat hij haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld en deed hier in 2020 aangifte van.

Komt HLF8 terug?

De presentator heeft de beschuldigingen van Shima altijd ontkend. De beschuldigingen die in april tegen hem gedaan werden, noemde hij "vals". Johnny heeft de rechtbank van Amsterdam gevraagd grondig onderzoek te doen naar de beschuldigingen aan zijn adres. Zijn advocaat Peter Plasman liet in april al weten dat Johnny de uitkomst van de strafzaak met vertrouwen tegemoet ziet. Ondertussen lijkt het zo dat HLF8 komend tv-seizoen gewoon weer terugkeert, zo verklapte inval-Johnny Hélène Hendriks laatst.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder