Rob Goossens in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens in RTL Boulevard

Rob Goossens boos: ‘dit gaat echt te ver van Mediacourant’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Telegraaf-journalist Rob Goossens vindt dat het in Hilversum bekende en beruchte blog Mediacourant te ver is gegaan met een kop. Hierdoor lijkt het alsof Goossens presentator Kaj van der Ree, die in opspraak kwam na vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag, 'prees'. 

Rob Goossens prijst Kaj van der Ree: ‘Lovenswaardig’ - kopt Mediacourant vanochtend. Volgens Goossens zelf is dit bullshit. "Dit gaat echt te ver van Mediacourant", schrijft hij zojuist op twitter. "Ik noemde het het "perfecte statement" omdat hij (Kaj van der Ree, red.) diep door het stof lijkt te gaan maar eigenlijk helemaal niks zegt. Daar heeft MC me nota bene op geciteerd. Hoe kan de outtake dan zijn dat ik die smeerpijp 'prijs'?"

RTL Boulevard

Goossens dook gisterenavond als deskundige op in RTL Boulevard om te praten over Van der Ree. "Ik vind het allemaal best wel heel erg snel. Ik vind het lovenswaardig dat ze zo snel actie hebben ondernomen. Eigenlijk is dit het perfecte statement", aldus Goossens over de persverklaring van Van der Ree. "Je ziet dat zijn advocaat eraan heeft meegeschreven en je ziet dat hij een duur crisiscommunicatiebureau in de arm heeft genomen. Hij gaat bijvoorbeeld wel diep door het stof, maar hij maakt het niet juridisch voor hem erger door toe te geven dat hij echt dingen heeft gedaan die volgens de wet niet mogen."

Boos op Mediacourant

"We hebben hier op de redactie natuurlijk ook het een en ander binnengekregen waar de honden geen brood van lusten, dus laten we het heel voorzichtig zeggen: hij heeft de schijn heel erg tegen en het is verstandig dat hij nu al de schade beperkt", zo vervolgt Goossens in de tv-uitzending. Wie het artikel op Mediacourant leest, krijgt mogelijk een héle andere indruk van de uitspraken die de journalist deed. En dat vindt hij 'echt te ver' gaan.

Kaj van der Ree

YouTuber en presentator Kaj van der Ree kwam afgelopen week in opspraak nadat verschillende vrouwen hun verhaal deden. Ze claimden onder andere dat Kaj hen ongevraagd naaktfoto's stuurde, aandrong op seksuele activiteiten en hen onder druk zette. BNNVARA heeft inmiddels alle programma's met Kaj stopgezet, net als RTL, waar hij YouTube-klussen deed. Het Rode Kruis, waar Van der Ree ambassadeur was, dringt aan op een onderzoek naar alle beschuldigingen. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden...

Lees verder