Richy Brown, rechts, in The Voice of Holland op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Richy Brown, rechts, in The Voice of Holland op RTL 4

Richy Brown is helemaal klaar met The Voice na keiharde kritiek Anouk

|
|

Laatste update:

Kandidaat Richy Brown vloog vrijdag genadeloos hard uit The Voice of Holland nadat hij zijn 'battle' met Pilar verloor. Het zit de ex-zanger van L.A. The Voices nog altijd niet lekker; hij haalt in een uitgebreide verklaring hard uit naar de coaches die hem - toegegeven - ook vrij harde feedback gaven.

Zo nam Anouk, zoals we van haar gewend zijn, geen blad voor de mond. "Je bent 37, gaat naar de 40, en als je al zoveel hebt gedaan, ook wel op een behoorlijk level, en 'het' is nog niet gebeurd... gaat 't 'm waarschijnlijk niet worden." Richy gaf in de uitzending géén weerwoord, maar: "Ik heb spijt van het geen reactie geven. Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd". En wij maar denken dat het na die ruzie tussen Anouk en Lil' Kleine wel even klaar was met The Voice-relletjes, maar nee: er staat al weer nieuwe ophef klaar...

Klote instelling Anouk

"Wat ik had moeten zeggen", begint Richy in een inmiddels verwijderde post op zijn Facebookpagina, "wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is. En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt?" De oud-deelnemer van X-Factor gaat nog even door en gooit alle emotie eruit. “Er werd daadwerkelijk geen enkele goede reden gegeven waarom ik niet door zou moeten en ik had dat gewoon moeten zeggen. Ik heb geen enkel inhoudelijk kritiekpunt gekregen op mijn optreden."

Niet eerlijk

Volgens Richy zelf was hij overduidelijk de beste kandidaat van de battle. Hij vult dan ook graag in wat Anouk en Waylon eigenlijk bedoelde met hun commentaar. "Wat er daadwerkelijk gezegd werd door Anouk en Waylon is: de battle was niet eerlijk want ik had duidelijk meer ervaring. De battle was niet eerlijk want het nummer lag mij meer. De battle was niet eerlijk want de toonsoort lag mij meer."

Lil' Kleine

Hij haalt ook nog even uit naar coach Lil' Kleine, want ja: als je toch bezig bent... "Het commentaar op Lil Kleine vind ik terecht, hij is een slechte coach." En nee, dat was nog niet alles. "Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens). Hij wordt afgemaakt in de media. Maar wie is toch die visionair die ooit het idee had dat Lil Kleine een goede aanvulling op het coachteam zou zijn?" 

Lees verder