René van der Gijp over terugkeer Vandaag Inside: ‘Dan gaan we door’

rob goossens rtl boulevard vandaag inside johan derksen rene van der gijp wilfred genee
© RTL 4

Komt Vandaag Inside maandag nou wel of toch niet terug op tv? Johan Derksen zegt van wel, Talpa houdt nog een slag om de arm... Misschien kan René van der Gijp opheldering geven!

'Johan heeft besloten dat we doorgaan'

RTL Boulevard sprak René van der Gijp over de mogelijke terugkeer van Vandaag Inside: “Ik heb gezegd: ‘Wacht even af joh, er komt nog zoveel over je heen deze week. Een hoop gedoe.’ Nou ja, [Johan] heeft schijnbaar besloten dat we weer doorgaan. En dan gaan we weer door.” René heeft die informatie echter niet uit eerste hand… “Wat ik weet, weet ik ook uit de krant. Ik heb voor de rest geen contact meer met Johan gehad. Schijnbaar heeft hij nu gezegd dat we doorgaan, maar ik weet net zoveel als jij.

'SBS6 kan dit programma goed gebruiken'

Veronica Superguide-columnist Rob Goossens gaat er ook vanuit dat Vandaag Inside gewoon terugkomt. Hij noemt daarvoor verschillende redenen: “Kijk, SBS6 kan dit programma heel goed gebruiken. Die zender is compleet ingestort, nadat [Vandaag Inside] stopte. Wilfred [Genee] hoort gewoon een talkshow te hebben. René van der Gijp heeft zoveel tijd dat ie vanmiddag de tuin stond te stofzuigen. Dus die moeten gewoon weer wat doen.

'Deukje in hun imago'

Rob vindt de verwarring over de (welles/nietes?) terugkeer van Vandaag Inside echter wel... eigenaardig: “Het is op deze manier weer extra raar geworden.” Ook is het hele gebeuren volgens de columnist niet goed voor het imago van alle betrokkenen. “Voor Johan, die met een huilend gezicht heeft gezegd: ‘Ik stop er nu echt mee, want er is geen podium.’ Nou, blijkbaar wel. En Talpa dat had gezegd: ‘[Johan] moet echt excuses maken.’ Nou, blijkbaar niet. En dat het dan nu allemaal weer zo makkelijk doorgaat; hier zijn een hoop mensen toch wel een deukje in hun imago [opgelopen].

Is die terugkeer eigenlijk wel zo verrassend? Rob vertelt dat Talpa het Vandaag Inside-studiopersoneel niet afbesteld heeft, maar gewoon een weekje met vakantie gestuurd heeft…

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.