René van der Gijp ontevreden over Vandaag Inside-uitzending met Mark Rutte

Maandagavond was minister-president Mark Rutte voor een tweede keer te gast in Vandaag Inside. Waar René van der Gijp normaal gesproken de smaakmaker van het programma is, was dat maandag wel even anders. Net als bij het eerste optreden van de VVD-leider is René geïrriteerd over zijn komst en hield hij grotendeels zijn mond dicht.

René van der Gijp en Mark Rutte in Vandaag Inside
© Talpa

In de VI-uitzending van gisteren geeft René aan dat ze eigenlijk normale onderwerpen als voetbal zouden bespreken. Daar hebben de mannen het geregeld over. Alleen was dat tijdens de uitzending van maandag niet het geval, en dat had René anders willen zien. "Kijk, dan heb je een beetje afwisseling. Daar zit het bij ons wel in natuurlijk."

Geen koetjes en kalfjes

Wat dat betreft staat Johan Derksen lijnrecht tegenover René als het gaat over de onderwerpkeuze. Zo is hij van mening dat je met een gast als de minister-president vooral over serieuze dingen moet praten. Denk aan de toeslagenaffaire of de stikstofcrisis. "We krijgen niet zo vaak de kans om hem bepaalde dingen te vragen en voor de voeten te gooien. Dat hij er dan bijzonder handig in is om het te ontwijken. Als je hem hebt, dan vind ik toch dat je hem met de feiten moet confronteren. Dan kun je niet over koetjes en kalfjes praten", zegt Johan.

Eens met René

Wilfred is het eigenlijk wel eens met René en blikt al vooruit op wat er zou moeten gebeuren als Mark nog een keer langskomt. "Dan moeten we lekker gewoon een beetje over Slot gaan praten en over Peter Gillis die weer een nieuwe liefde heeft."

Slecht voorbereid

Veel kijkers waren maandag niet erg tevreden over de manier waarop het is gegaan in de uitzending. Zo vonden ze het erg saai en Mark zou de heren in zijn voorbereiding te slim af zijn geweest. Johan is het wel eens met die kritiek: "Dan moeten wij zo handig zijn om iets uit hem te krijgen en dat is niet gelukt." Mark kijkt er iets anders tegenaan en zei tegen RTL Boulevard dat hij het een hele gezellige avond vond.

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond 21.30 uur.