Rechtszaak Thijs Römer verplaatst naar later dit jaar

Acteur Thijs Römer moet nog iets langer wachten op de rechtszaak waarin hij verdacht wordt van drie zedendelicten met minderjarige meisjes. In verband met de drukke planning van de rechtbank in Assen start de zaak nu op 25 juli.

Thijs Römer
© Brunopress

Als er iemand zijn leven heeft zien instorten het afgelopen jaar dan is het wel acteur Thijs Römer. In november werd bekend dat hij zou worden vervolgd voor drie online zedendelicten met minderjarige meisjes die ten tijde van de gedraging tussen 14 en 16 jaar oud waren. Een poos later besloot ook zijn manager niet meer hem verder te willen. En tot overmaat van ramp zette ook zijn vrouw Igone de Jongh een punt achter hun huwelijk.

Online zedendelicten

De zaken waarin Thijs wordt vervolgd gaan terug naar de periode tussen 2015 en 2017. Hij zou toen online drie meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar hebben lastig gevallen. Wat er exact is gebeurd meldt het Openbaar Ministerie niet. Wel geven ze aan dat er nooit sprake is geweest van fysiek contact tussen de acteur en de meisjes. Thijs Römer gaf eerder zelf aan dat hij niet op de hoogte zou zijn geweest van hun leeftijd.

Uitstel

De zaken vinden plaats bij de rechtbank in Assen omdat alledrie de meisjes uit die regio komen. Gezien de drukke agenda wordt de aanvang van de rechtszaak nu verplaatst naar 25 juli. Dat is ruim een maand later dan eerder de bedoeling was.

Nog een beschuldiging

Vorig jaar verzette Thijs zich nog hevig tegen allerlei beschuldigingen die tegen hem geuit werden over zijn online gedrag. Hij bezwoer toen mensen aan te zullen pakken met juridische stappen als het niet zou stoppen. Maar toen de juice kanalen zich ermee gingen bemoeien, was er geen ontkomen meer aan. Een van de beschuldigingen kwam van de twintigjarige Nena. Thijs zou aan de toen veertienjarige fan gevraagd hebben om ongepaste foto's en spraakberichten te sturen en zij zou in ruil daarvoor in Moordvrouw mogen figureren.

Bron: ANP / Veronica Superguide