Thijs Römer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thijs Römer
OphefBN'ers

Thijs Römer na beschuldigingen: ‘Als dit niet stopt, doe ik aangifte’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Naomi Patty

Acteur Thijs Römer gaat aangifte doen wegens smaad en laster als de "wilde verhalen" over mogelijk grensoverschrijdend gedrag niet stoppen. Dat laat hij dinsdag weten op Twitter. Het ging om berichten die een nu 20-jarig meisje op Twitter deelde en werden overgenomen door onder meer Juice Channel.

'Dit gaat een brug te ver'

"In afgelopen dagen zijn meerdere wilde verhalen over mij de rondte gegaan", zegt Thijs. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren. Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver. Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster."

Geen commentaar

Het agentschap van Römer was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar, zo meldt het ANP. De politie Noord-Nederland laat dinsdag weten niets te kunnen zeggen over een eventuele melding of aangifte van de nu 20-jarige vrouw. De vrouw, die uit Groningen zou komen, stelde op sociale media dat zij contact zou hebben gehad met de politie.

'Kinderlokker'

Op sociale media krijgt Thijs dinsdag veel boze reacties naar aanleiding van de verhalen van de vrouw. Columnist Jan Dijkgraaf noemt de acteur op zijn website zelfs een "kinderlokker". Het is onduidelijk of er ook aangifte tegen Jan wordt gedaan.

Wat is er gebeurd?

Voor wie het compleet is ontgaan: Juice Channel bracht de afgelopen dagen via hun Instagram-stories informatie naar buiten over Thijs en zijn vermeende pikante avonturen die hij met zijn fans zou hebben beleefd. Een van die fans, Nena (20), heeft uiteindelijk haar verhaal gedaan bij het juicekanaal. Thijs zou aan de toen veertienjarige fan gevraagd hebben om ongepaste foto's en spraakberichten te sturen en zij zou in ruil daarvoor in Moordvrouw mogen figureren. 

“Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was f**king 14 Thijs. Ik was jong dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt", liet Nena op Twitter weten.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder