Michael B. Jordan in Without Remorse

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michael B. Jordan in Without Remorse

Recensie Tom Clancy's Without Remorse - geweldige actie, zaaddodende dialogen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wie smult van special ops-geweld met een vleugje John Wick, kan Tom Clancy's Without Remorse gerust kijken. Wie strakke, spannende dialogen en een beetje diepgang wil... moet deze Amazon Prime Video-film alsnog kijken - alléén vanwege de puike actiescènes én Michael B. Jordan in topvorm.

Without Remorse focust op Navy SEAL-held John Clark en put uit het gelijknamige Tom Clancy-boek. Het personage is eerder gespeeld door Willem Dafoe en Liev Schreiber. Michael B. Jordan speelt een moderne versie en heet hier nog John Kelly. Hij belandt na een mislukte missie in Syrië in een mogelijk complot binnen de CIA en gaat voor keiharde revenge nadat zijn zwangere vrouw wordt vermoord door Russen.

Spectaculaire actie

Michael B. Jordan zet een getergde, licht gestoorde, losgeslagen en uiterst gedreven 'superheld' neer en dat doet 'ie met verve. Hij knokt en knalt zich overtuigend door een stel indrukwekkende actiescènes heen en af en toe komt de 'echte' John - die dus net zijn vrouw is verloren - naar boven. Maar helaas: bijna altijd moet de emotionele diepgang plaats maken voor een nieuwe actiescène of een teleurstellend voorspelbare spionnen-twist.

Recensie Tom Clancy's Without Remorse - geweldige actie, zaaddodende dialogen

Weinig diepgang

Want jeetje, wat blijft er toch eigenlijk weinig over als je de gruwelijk vette actiescènes even wegdenkt. De dialogen tussen John en zijn strijdmakkers zijn op één hand te tellen en gaan niet verder dan het niveau 'kun je nog lopen?' en 'geef me rugdekking!'. Ook Johns schaak-metaforen, die hem een soort wijsheid zouden moeten geven binnen het uitdokteren van het vermoedelijke CIA-complot, werken na de tweede keer al op de lachspieren, en dan moeten er nog tien komen...

De cast krijgt weinig te doen

Jodie Turner-Smith overtuigt als Johns luitenant Karen Greer, maar los van haar scènes met Michael krijgt Jodie bar weinig te doen of te zeggen. Een gemiste kans. Ze is eigenlijk het enige sterke vrouwelijke personage in de film en verdient gewoon meer dan alleen het neerknallen van Russen.

Recensie Tom Clancy's Without Remorse - geweldige actie, zaaddodende dialogen

Weinig tot geen persoonlijkheid

Andere grote namen in de cast? Guy Pearce en Jamie Bell, die allebei van die cliché-louche overheidsmannen spelen. Totaal niet verrassend. John laat af en toe doorschemeren hoe hij zich écht voelt en ook bij Karen zien we hier en daar iets meer dan alleen de badass-actie-modus, maar de rest van de cast vervalt in uitleg-teksten die het plot verder moet stuwen en krijgt weinig tot geen persoonlijkheid.

Afstandelijk, maar toch ook vet

Mede hierdoor voel je best wel een grote afstand tot de personages. Hoeft geen probleem te zijn: als je gewoon een avondje wil genieten van een spannende actiethriller waarbij je niet al te veel hoeft na te denken, zit je goed. En enkele actiescènes zijn zó indrukwekkend en rauw in beeld gebracht... dat wil je gewoon zien.

Recensie Tom Clancy's Without Remorse - geweldige actie, zaaddodende dialogen

Conclusie

Wil je even hersenloos genieten van een knokkende Michael B. Jordan die zich door epische actiescènes worstelt? Nou, dan zit je goed. Die rauwe en indrukwekkende actie-stukken leveren zelfs een extra ster op in de beoordeling. Toch mag je van een Tom Clancy-actiethriller met Michael B. Jordan in de hoofdrol véél meer diepgang verwachten.

Recensie Tom Clancy's Without Remorse - geweldige actie, zaaddodende dialogen

Tom Clancy's Without Remorse is vanaf 30 april te zien op Amazon Prime Video. Handig om te weten: er zit een mid-credits-scène in.

Meer Amazon-kijktips nodig? Dit zijn de allerbeste films op Amazon Prime Video en hier vind je de allerbeste series die nu online staan.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder