Recensie The Royals - deze heerlijke pulp is je nieuwe guilty pleasure

Cast van The Royals

Lang voordat we geobsedeerd waren door de levens van film- en realitysterren, waren we gefascineerd door koninklijke families. In de soapy dramaserie The Royals komen die werelden samen.

De meest tot de verbeelding sprekende koninklijke familie is ongetwijfeld de Britse, dus het is geen wonder dat de serie The Royals die als basis gebruikt. Tenminste; hun nationaliteit, want verder is dit duidelijk/hopelijk een heel andere familie. Het koningspaar heeft een zoon en dochter, die bijna een wedstrijdje houden over wie zich het meest kan misdragen.

De originele Dynasty-bitch

Elizabeth Hurley leeft zich lekker uit als de koningin, evenals de twee actrices die haar nichtjes spelen en als enige duidelijk zijn gebaseerd op bestaande types: de dochters van prins Andrew en Fergie. De show wordt gestolen door Joan Collins als Hurleys moeder, die helemaal losgaat op een manier die doet denken aan haar hoogtijdagen in Dynasty.

Recensie The Royals - deze heerlijke pulp is je nieuwe guilty pleasure

Toeristische pulpplaatjes

The Royals is een combinatie van kostuumdrama-decors en realityshow-spektakel, waar ook nog een moordmysterie en andere intriges bij komen. Het is pulp maar dermate leuk gedaan dat je toch blijft kijken. Het is genieten van de toeristische plaatjes van Engeland, van de acteurs die makkelijk uit de kleren gaan en altijd goed; mensen met meerdere potentiële ‘love interests’ die geen van allen te versmaden zijn...

Recensie The Royals - deze heerlijke pulp is je nieuwe guilty pleasure

Niet alleen voor roddelfans

Door alle mysteries en gekonkel, is The Royals niet alleen geschikt voor de dames die roddelbladen verslinden maar kan de rest van ons er ook van genieten. En lekker samen op de bank zitten bedenken wie nu weer achter welke valse streek zit. En of misschien de echte ‘royals’ ook wel eens van dat soort dingen hebben gedaan. Of zouden willen doen...

Conclusie

De serie The Royals voert een koninklijke familie op die alles doet wat ieder van ons wel eens zou willen doen. Dat levert het soort lekkere pulp op waardoor je deze guilty pleasure geheid gaan bingen.

4 STERREN

 

The Royals is te zien op Netflix.