Recensie Dare Me - cheerleaders, tienerdrama en misdaad

Cheerleaders Dare Me

Megan Abbott schreef mee aan de sterke HBO-productie The Deuce en houdt ons nu weer geboeid met een nieuwe serie op basis van haar eigen boek Dare Me.

De serie Dare Me begint als een tienerdrama, een soort heftigere versie van de film Bring It On, waar ook de titel aan doet denken. Wie bekend is met het werk van Megan Abbott, op wiens gelijknamige boek de serie is gebaseerd, weet echter dat zij zich specialiseert in misdaadverhalen... Meer spoilers zullen we niet geven, en zijn ook niet nodig want er is al genoeg drama te vinden binnen de groep cheerleaders waar het om draait.

Drama in cheerleaderland

Twee meiden in het team delen een vader; de moeder van Beth is zijn ex-vrouw en de moeder van halfzusje Tacy is de vrouw waar hij zijn echtgenote voor heeft verlaten. Beth heeft daarom een bloedhekel aan Tacy en jut ook continu de andere meiden tegen Tacy op. Kan ze makkelijk doen, want Beth is de cheerleader-baas. Tenminste; tot de nieuwe coach opduikt en deze Colette besluit de boel anders aan te pakken. En dikke mik te worden met Beths beste vriendin Addy. Dan is drama uiteraard verzekerd – en Dare Me is nog meer dan dat.

Recensie Dare Me - cheerleaders, tienerdrama en misdaad

Makkelijk te bingen

Met tien afleveringen van nog geen drie kwartier per stuk is in Dare Me heel goed te bingen. De makers zijn gelukkig zo slim geweest om te zorgen dat je de verschillende personages beter leert kennen voordat de volumeknop van het drama verder omhoog wordt gedraaid. Naast alle herkenbare puberproblemen, komen ook veel soap-achtige elementen voorbij en natuurlijk een aantal indrukwekkende cheerleader-moves. Voor zover wij konden zien, waren er op de set geen bodydoubles of stuntvrouwen nodig en deden de jonge actrices alles zelf.

Wordt net zo fit als de cheerleaders met deze programma's.

Recensie Dare Me - cheerleaders, tienerdrama en misdaad

Veronica Mars zonder Veronica Mars

Net als de personages, weet je na verloop van tijd niet meer wie je moet geloven en wie de waarheid spreekt. Daarbij scheelt het natuurlijk enorm dat de actrices je met hun spel laten raden; de ene keer zijn ze een geslepen bitch en de andere keer een zielig slachtoffer. De serie benadrukt ook heel mooi het belang van vriendschap en vertrouwen, en hoe dat kapot kan worden gemaakt in de jacht naar populariteit op school. Je zou Dare Me bijna kunnen omschrijven als Veronica Mars zonder Veronica Mars.

Recensie Dare Me - cheerleaders, tienerdrama en misdaad

Conclusie

Dare Me levert voor ieder wat wils op; tienerdrama, soapserie en misdaad. Iedereen die een tiener is of is geweest zal zich hier uitstekend mee kunnen vermaken. En niet kunnen wachten op het tweede seizoen.

Kijk tijdens het wachten op het tweede seizoen alvast naar deze nieuwe series op Netflix.

Recensie Dare Me - cheerleaders, tienerdrama en misdaad

Dare Me is nu te zien op Netflix.