Raymond Thiry als Luther in Penoza

Veronica Superguide logo
Raymond Thiry als Luther in Penoza

Penoza-spin-off Doodstil: ‘Nu snap je waarom Luther zwijgzaam is’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Goed nieuws voor Penoza-fans: Luther, de stille en trouwe toeverlaat van Carmen, krijgt een eigen spin-off! In Veronica Magazine vertelt hoofdrolspeler Raymond Thiry over de serie Doodstil.

Waarom is Luther zo stil en hondstrouw?

We waren even bang dat we na die geweldige Penoza-film afscheid moesten nemen van de misdaadfranchise. Maaaaaaar gelukkig weten we inmiddels dat Luther zijn eigen serie krijgt! Deze rechterhand van Carmen wordt gespeeld door Raymond Thiry. Hij vertelt in een interview met Veronica Magazine waar Doodstil over gaat: “Aan de hand van het verleden proberen we het karakter van Luther te duiden. Hoe is het gekomen dat-ie zo weinig zegt, dat hij zo hondstrouw is. In Penoza was dat min of meer gedreven vanuit een schuldgevoel, omdat hij in het eerste seizoen de man van Carmen overhoopschoot, maar er blijkt veel meer aan ten grondslag te liggen.”

17 dagen, 17 moorden in Doodstil

Ondanks dat deugniet Raymond het heel bijzonder vindt dat er een spin-off komt, hield hij toch zijn hart vast: “[Luther] is een dichtgeslagen, loyaal onderdeel van een criminele organisatie, fascinerend voor het publiek omdát-ie zo kil is. Ik vreesde er een beetje voor dat wanneer ik meer zou moeten praten, de magie zou verdwijnen. Maar die hebben ze goed weten te bewaken. (…) Na deze serie snap je waarom Luther een toontje lager zingt.”

De Penoza-spin-off belooft een behoorlijk heftige serie te worden! Raymond vertelt dat hij in zeventien draaidagen wel zeventien mensen heeft omgelegd! Benieuwd geworden? Doodstil is vanaf zondag 27 december om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Je leest het volledige interview met Raymond Thiry in Veronica Magazine 51/52, dat vanaf vandaag te koop is in de winkel.

Lees verder