Monic Hendrickx keert terug als Carmen Walraven in de bioscoopfilm Penoza: The Final Chapter

Veronica Superguide logo
Monic Hendrickx keert terug als Carmen Walraven in de bioscoopfilm Penoza: The Final Chapter

5 redenen om dit weekend Penoza: The Final Chapter te zien!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Twee jaar nadat de misdaadserie Penoza eindigde met een enorme cliffhanger is het zover: Carmen Walraven keert terug! Penoza: The Final Chapter draait nú in de bioscoop, en we kunnen er bijna niet omheen…

In Penoza: The Final Chapter zit Carmen Walraven (Monic Hendrickx) ondergedoken in het veilige, maar ijskoude Canada. Voor zover de buitenwereld weet is de druglord overleden en hoewel het haar enorm veel pijn doet, is het de enige manier om haar familie veilig te houden.

Totdat Carmen ingrijpt bij een gewelddadige overval: de Nederlandse opsporingsinstanties én de Mexicaanse drugsmaffia kunnen niet wachten om de ‘zwarte weduwe’ op te sluiten, danwel een kopje kleiner te maken.

Eigenlijk is verdere aansporing overbodig, maar we geven je toch even vijf redenen om Penoza: The Final Chapter te bezoeken!

Hallo!

We hebben vijf seizoenen lang meegeleefd met Carmen Walraven, haar familie en haar… ‘familie’. Van 2010 tot 2017 waren bijna een miljoen kijkers nauw betrokken bij Carmens klim naar de criminele top, én haar pogingen om haar dierbaren veilig te houden. Na de cliffhanger van het vijfde seizoen waren er nog zo veel losse eindjes dat we Penoza: The Final Chapter wel móéten zien.

This Is The End…

Penoza: The Final Chapter is het definitieve slot van de serie, dus in principe zijn alle personages vogelvrij… Volgens Monic Hendrickx staat Penoza-fans een paar schokkende gebeurtenissen te wachten, waaronder het afscheid van een paar bekende personages!

Naast Carmen en haar familie bevat Penoza genoeg gave figuren zoals de ijskoude Luther, ‘frenemy’ Berry en de halve psychopaat(!) oma Fiep.

Monic Hendrickx

Alle gave personages ten spijt is Monic Hendrickx natuurlijk dé ster van Penoza. Dat ze kon acteren was al lang duidelijk (ze ontving Gouden Kalveren voor De Poolse Bruid, Nynke en Het Zuiden) maar als Carmen Walraven werd ze écht wereldberoemd in Nederland (en won overigens wéér een Gouden Kalf!).

We gaan ervan uit dat Penoza: The Final Chapter écht het laatste deel is (in elk geval rond de Walravens), dus het is de laatste kans om van Carmen te genieten!

Penoza pakt uit

De bioscoopfilm is een afscheidscadeau voor de honderdduizenden fans van de misdaadserie, en het budget is een stuk hoger dan je van een gemiddelde aflevering gewend bent. The Final Chapter staat bol van de actie en spectaculaire scènes. Dat is niet zo gek want de politie én een moordlustig drugskartel zitten achter de ‘zwarte weduwe’ aan; als bekend wordt dat Carmen nog in leven is hoeft niemand meer stiekem te doen in hun jacht naar de druglord.

Carmen wilde haar familie de hele serie al beschermen, maar de gehaaide crimineel wist dit meestal achter de schermen te organiseren. In haar wanhopige situatie laat ze ook haar ware gezicht zien. Qua geweld gaat de film ook een stuk verder dan de serie: alle remmen gaan los!

Penoza blijft populair

Zodra een serie stopt verdwijnt de interesse meestal vrij snel. Dat Penoza nog steeds enorm leeft blijkt uit de bezoekcijfers van The Final Chapter. Op de eerste avond trok de film 16.000 bezoekers; meer nog dan de internationale kaskraker Frozen 2.

Met de feestdagen in aantocht is de kans groot dat Penoza ter sprake komt, en dan wil je natuurlijk geen spoilers horen…

Penoza-week

Ter ere van het spannende slot van het Penoza-avontuur, is het deze week Penoza-week op Superguide. Elke dag maak je kans op een verrassingspakket, met daarin o.a. twee tickets voor Penoza: The Final Chapter bij Kinepolis.

Eén deelnemer aan de winactie kan zelf in de voetsporen treden van Carmen Walraven: alle kandidaten kunnen twee vliegtickets naar Canada winnen! Meer informatie over de Kinepolis Penoza-winactie vind je hier.

Lees verder