Hoe hebben Olga Commandeur en man Frank elkaar ontmoet?

Nederland in Beweging-icoon Olga Commandeur en haar man Frank Maanders ontpopten zich tot de publiekslievelingen van RTL 4-programma Race Across the World. De twee vormen een echt powerkoppel, maar hoe hebben ze elkaar eigenlijk leren kennen?

Olga Commandeur en man Frank in Race Across the World
© RTL

Twee maanden dwars door Latijns-Amerika trekken zonder enige luxe - dan moet je sterk in je schoenen staan. Gelukkig hadden Olga en Frank volop steun aan elkaar tijdens de opnames van Race Across the World (lees hier onze recensie). Hun reiservaring hielp ook mee. "Frank en ik houden van reizen", vertelde Olga onlangs aan Story. "Maar we reizen nooit luxe. Altijd met bussen en in lowbudgethotels. We zijn dus wel wat gewend."

Altijd kalm

Frank raakt niet zo snel van de flos. "Hij blijft in alle situaties kalm. Zelf schiet ik heel snel in de stress, al weet ik dat ik altijd op hem kan vertrouwen. Hij is nu gepensioneerd en omdat ik met mijn werk redelijk veel kan plannen, hebben we de tijd om veel te reizen."

Hoe hebben Olga en Frank elkaar leren kennen?

Het geliefde koppel is nu zo'n twintig jaar samen, waarvan acht jaar getrouwd. "Ik heb Frank via een datingsite ontmoet", let Olga uit. "Ik was toen al een tijdje gescheiden, en in de jaren die volgden heb ik eerst zelf moeten ontdekken wie ik was en wat ik precies wilde. Na een leven vol topsport en een huwelijk wist ik het niet meer zo goed. Waar word je blij van, wat vind je leuk, wie ben je, wie wil je zijn? Op het moment dat ik weer zelfbewust in het leven stond, heb ik me ingeschreven op die datingsite."

Onherkenbaar

De eindbazin van Nederland in Beweging wilde alleen niet met haar naam en foto op de site staan. "Daarom schreef ik me in onder mijn derde doopnaam, Divera, en zonder foto. Ik was dus voor niemand herkenbaar. Want ik wilde niet die Bekende Nederlander op een datingsite zijn. En op een dag zag ik het profiel van Frank. Ik schreef hem als eerste aan en al snel kreeg ik een berichtje terug. We bleven schrijven en het klikte op alle fronten. Toen we elkaar voor het eerst zagen, was het een bevestiging van wat we al voelden. Dat is nu twintig jaar geleden en we zijn heel gelukkig." Aww...