Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood valt buiten de prijzen in Cannes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood valt buiten de prijzen in Cannes

Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood valt buiten de prijzen in Cannes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al was Quentin Tarantino’s nieuwe film Once Upon A Time in Hollywood één van de favorieten om op het Filmfestival van Cannes de felbegeerde Gouden Palm te winnen, toch is de film buiten de prijzen gevallen. In plaats daarvan wees de jury unaniem de film Parasite van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho aan als winnaar. Deze filmmaker kun je onder meer kunnen van de Netflix-film Okja, van de monsterfilm The Host of van het post-apocalyptische Snowpiercer met Chris Evans.

Lichte tegenvaller voor Tarantino

Als troostprijs won de bokser die Brad Pitt’s hond “speelt” in Once Upon A Time in Hollywood wel de “Palm Dog”: een onofficiële Award voor de Beste Hondenrol, bestaande uit een Gouden Halsband. Voor Tarantino zal het een lichte tegenvaller zijn dat hij met vrijwel lege handen huiswaarts keert, omdat hij precies 25 jaar geleden op het Festival de Gouden Palm won voor Pulp Fiction. Hij leek zijn zinnen gezet te hebben op een jubileum-overwinning, en had dan ook extra hard gewerkt om een eerste versie van de film op tijd afgemonteerd te krijgen om deze nog mee te laten doen aan het festival.

Inglourious Basterds won ook weinig prijzen (behalve voor Christoph Waltz)

Toch zal het niet veel uitmaken of de film nou wel of niet een Gouden Palm te pakken heeft: 10 jaar geleden ging Tarantino’s Inglourious Basterds op het festival van Cannes in première, en voor die film won de regisseur toen ook geen grote prijzen. Toch werd de film een enorm kassucces. Christoph Waltz won toen wel in Cannes de Prijs voor de Beste Acteur voor zijn doorbraakrol als Hans Landa, waar hij een jaar later ook een Golden Globe, een BAFTA en een Oscar voor in de wacht sleepte. Wellicht dat Once Upon A Time in Hollywood volgend jaar bij de Oscars alsnog hoge ogen zal gooien. Dat kan haast niet anders met zo’n topcast met in de hoofdrollen Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie.

Once Upon A Time in Hollywood zal vanaf 15 augustus ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. En wellicht nog wel in een langere versie dan in Cannes is vertoond!

Lees verder