Keanu Reeves als Neo in The Matrix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Keanu Reeves als Neo in The Matrix

Productie Matrix 4 en Avatar 2 stilgelegd vanwege coronavirus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

De volgende filmslachtoffers van het coronavirus zijn bekend. De productie van zowel The Matrix 4 als van Avatar 2 zijn namelijk stilgelegd. Het zijn de zoveelste Hollywood-producties die worden uitgesteld of stilgelegd...

Productie Matrix 4 stilgelegd door corona...

We vertelden jullie laatst al dat de opnames van Matrix 4 in VOLLE gang zijn. Er werd op dit moment geschoten in Berlijn. Uiteraard kon dat (via Deadline) vanwege de coronacrisis echter niet meer doorgaan… Wat dit betekent voor de releasedatum van Matrix 4 is nog niet bekend. Laten we er echter nog maar even vanuit gaan dat de film zijn releasedatum op 21 mei 2021, oftewel: Keanu Reeves Day, gewoon moet kunnen halen!

En productie Avatar 2 stilgelegd door corona

Er was vandaag ook spijtig nieuws over Avatar 2. Ondanks dat de opnames met de cast al zijn afgerond, heeft het coronavirus wel degelijk impact op de film. Producer Jon Landau heeft (via Variety) bevestigd dat de productie tijdelijk stil is gelegd. Het productieteam zou namelijk samenkomen in Nieuw-Zeeland en dat is op dit moment natuurlijk enorm onverstandig - of zelfs onmogelijk. Landau geeft aan niet te weten wanneer de productie hervat kan worden. Ook wil hij dat liever niet zeggen. Hij vindt het belangrijker dat we allemaal aan onze gezondheid denken en een steentje bijdragen door zoveel mogelijk thuis te blijven. Avatar 2 staat gepland voor december 2021. Een releasedatum die hopelijk nog steeds haalbaar blijft. 

Lees verder