Edsilia Rombley

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edsilia Rombley

Jan, Chantal en Edsilia bereiden zich voor op alternatief Songfestival

|
|

Laatste update:

Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen bereiden zich as we speak voor op Eurovision: Europe Shine a Light, oftewel: het alternatieve Songfestival dat vanavond op NPO 1 komt. Het wordt een mega-live-show, uitgezonden door tientallen Europese landen. Hoe zit het met de zenuwen van de presentatoren?

Nou, wel goed, zo lijkt het. We hebben nog geen zenuwen kunnen ontdekken. Jan, Edsilia en Chantal kwamen eerder vandaag al met wat behind the scenes-shots. Vanuit een lege studio proberen ze er vanavond toch het beste van te maken!

Voorbereidingen

"Vandaag weer repeteren en tonight for real", schrijft Edsilia op Insta. Ze voelt zich 'happy and excited'. Ook Jan heeft er zin in en test alvast een of ander dansje uit. En Chantal? Die vindt het "spannend, leuk, eng en groot", blikt ze vooruit op Insta. "En dat alles door elkaar, maar vooral een enorme eer dat we dit mogen doen voor Nederland en voor 45 (!) andere landen."

Wat mogen we verwachten?

Hopelijk komt er volgend jaar weer een 'normaal' Songfestival. In Rotterdam. Met Jan, Edsilia, Chantal én online host NikkieTutorials. Maar voor nu is daar weinig zinnigs over te zeggen. En alle huidige artiesten moeten sowieso met een nieuw nummer komen, maar vanavond zet Eurovision ze nog even in het zonnetje! Wel zo lief (aangezien sommigen mogelijk volgend jaar gepasseerd worden). Uiteraard is er ook aandacht voor de coronacrisis en de gevolgen van de pandemie over heel Europa. Tot slot mogen we ook nog eens een héél groot meezingspektakel verwachten: alle deelnemers gaan gezamenlijk een Songfestivalklassieker zingen!

Eurovision: Europe Shine a Light is vanavond vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1.

Lees verder