Poeh: Hugh Jackman eet 8000 calorieën per dag voor Wolverine

Leuk een beetje trainen, maar om net zo'n beest te worden als Wolverine moet Hugh Jackman ook vooral héul véul eten. 8000 calorieën per dag maar liefst. Nu maar hopen dat Ryan Reynolds hem niet voor de grap uit de film knipt.

Hugh Jackman als Wolverine

Dan ben je 54, heb je de rol van je leven achter je gelaten, maar dan vraagt lolbroek Ryan Reynolds of je toch nog een keer in de huid wil kruipen van Wolverine, in Deadpool 3. De meeste mensen zouden er geen zin in hebben, maar zo niet de altijd enthousiaste Hugh Jackman, die gewoon weer alles geeft.

Eten tot je er bij neer valt

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar zonder calorieën geen spiermassa. En dus houdt Hugh eigenlijk niet meer op met eten om zichzelf maar op te pompen. Terwijl een normale volwassen man gemiddeld 2500 calorieën per dag moet innemen, heeft een mutant met enorme klauwen meer dan het drievoudige nodig. Maar liefst 8000 calorieën per dag neem hij nu. Dat betekent dat hij op een dag bijvoorbeeld zwarte baars, zalm, twee kipburgers en twee stukken biefstuk eet.

Op Instagram deelt de acteur een foto van het eten dat voor hem bereid wordt:

Lekker bestellen

Als je dan toch zo'n dieet moet doorstaan dan is het wel zo makkelijk als je er bij geholpen wordt. Bij zijn bericht dankt Hugh dan ook z'n chef-kok Mario, die het eten allemaal voor hem bereidt. Op de bakjes staat ook hoeveel caloriëen alles bevat. Zo bevat alleen al het zalmgerecht 2100 calorieën. Ga er maar eens aanstaan. Vooral het afbouwen als de opnames er weer op zitten zal nog best een klus zijn, maar ook daar wordt hij bij geholpen.

Afbraak

Dat Hugh alles geeft bleek laatst wel, toen hij in een interview vertelde dat hij door zijn rol als Wolverine zijn stem voorgoed beschadigd heeft. Door al het gebrul en geschreeuw is hij niet meer dezelfde nachtegaal als hij ooit was. Verder dan dat wil hij ook niet gaan, in een interview gaf hij eerder al aan dat hij absoluut geen steroïden zou gebruiken om in vorm te komen. In totaal speelde hij die rol zo'n twintig jaar in negen verschillende films.

Deadpool 3 mét Wolverine is volgend jaar in de bioscoop te zien.