Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Pijnlijk! Eva Jinek kijkcijfers blijven dalen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Eva Jinek begon haar avontuur bij de commerciële omroep glansrijk met onder meer 1,7 miljoen kijkers en lyrische reacties, maar nu gaan de kijkcijfers echt in een rap tempo achteruit. Zal de vloek van de late avond bij RTL ook op Eva zijn werk doen? Zo flopte Beau en Late Night met Twan Huys al eerder bij de zender.

Daling na laagterecord Jinek

Vorige week behaalde de presentatrice een laagterecord van een schamele 600.000 kijkers terwijl de kijkcijfers van concurrent Op1 bleven stijgen. Maar nu dalen de cijfers nog meer, en nóg harder! De talkshowkoningin begon met een steevaste miljoen kijkers per dag bij de publieke omroep, maar zit inmiddels nog maar op 627.000 kijkers. Voor de tweede keer belandt Jinek niet meer in de Kijkcijfer Top 15 na haar uitzending van maandagavond. Wat gaat er mis Jinek?

Concurrent Op1 daalt minder hard

De directe tegenstander van Jinek in de talkshowoorlog, Op1, trekt vanaf het begin al meer kijkers. Maar maandagavond hadden zij ook last van een kleine daling. De uitzending met presentatoren Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra scoorde nét onder de miljoen kijkers, nog niks aan de hand dus. Deze twitteraar maakte een overzicht om jezelf wegwijs te maken in hoe de talkshowoorlog er nu voor staat:

Geen reclame

RTL verbaasde iedereen door de reclames tijdens de late night talkshow van Jinek te schrappen. Voor de zender is dit een dure grap, en nu de kijkcijfers zo rap dalen is het nog maar de vraag of dit rendabel blijft voor RTL... 

Lees verder