Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Woede en onbegrip na quarantaine-uitspraak Peter R. de Vries

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries slaat volgens velen de plank volledig mis met een vergelijking tussen de huidige quarantaine-tijd én een gevangenisstraf.

"Ik ben benieuwd of een groot gedeelte van Nederland na een aantal weken mild 'huisarrest' nu nog steeds van mening is dat opgesloten zitten in Nederlandse gevangenissen 'niks voorstelt'", zo twitterde Peter gisteren. "Opgesloten zitten, geen vrijheid hebben en moeten doen wat anderen zeggen is gewoon zwaar..."

Woedende reacties

"Man man wat een tweet weer... Waar gaat dit over", schrijft een furieuze Mirjam. "Moeten we nu medelijden hebben met criminelen?" En ze blijkt niet alleen te staan in haar onbegrip. "Hadden ze moeten bedenken voordat ze iets crimineels deden", zo klinkt het in de comments. "Wat wil je daar nou mee zeggen? Hoe denkt jij dat slachtoffers zich voelen. Een moord is echt levenslang!

John van den Heuvel

"Volgens mij bedoelt hij iets te zeggen over hoe het is om zo te leven. Omdat er mensen zijn die denken dat huisarrest/enkelband/gevangenis etc. niks voorstelt. Een luilekkerland is", twittert ene Monique in een zeldzame comment die Peter juist een hart onder de riem steekt. Dat deed John van den Heuvel ook. Zijn RTL Boulevard-collega nam het gisteren in de show op voor Peter, die zich eerder ook al fel uitsprak over de coronacrisis en alle bijbehorende regels

Begrip vragen

"Ik denk dat Peter een beetje begrip probeerde te vragen voor mensen die het net als heel veel Nederlanders moeilijk hebben", aldus John. "Ik ben veel gebeld door mensen die in de gevangenis zitten - ook door bewaarders, overigens - en je moet je toch voorstellen: zij mogen ook geen bezoek ontvangen, ze zitten op meerpersoonscellen met iemand die de hele dag hoest en proest", somt hij op. Kortom: Peter wilde daar meer begrip voor vragen, denkt John. "De medische zorg is daar echt beneden de maat."

Lees verder